Mainos

Kertooko Nokia huomenna uutisia?

Matkapuhelinyhtiö Nokian kurssi jatkoi alamäkeään Helsingin pörssissä keskiviikkona. Osake halpeni 2,1 prosenttia 1,37 euroon.

Huomenna huhti-kesäkuun tuloksensa julkistavan yhtiön kurssi on kokenut kuluvan vuoden aikana huiman pudotuksen. Vuoden alusta mitattuna osake on romahtanut jo lähes 65 prosenttia.

Samalla Nokian markkina-arvo on sulanut lyhyessä ajassa viiden miljardin euron tietämille. Toimitusjohtaja Stephen Elopin Microsoft-strategia onkin saanut vahvaa kritiikkiä niin sijoittajien kuin asiantuntijoidenkin piirissä.

Eikä helpotusta ole luvassa, sillä toisen neljänneksen tuloksen ei odoteta olevan kummoinen. Nokia on antanut tulosvaroituksen jo aiemmin, ja Lumia-puhelimien myyntimäärät eivät ole vakuuttaneet sijoittajia.

Nokian elintilaa syö tällä hetkellä kaikkein eniten Android-puhelimet, jotka valloittavat puhelinmarkkinoita niin idässä kuin lännessäkin. Etelä-Korealainen Samsung nousi Nokian ohitse maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi keväällä.

Nokia on aloittanut rajut rakenteelliset muutokset yhtiössä: työpaikkoja karsitaan laajalla kädellä Suomesta ja maailmalta. Yhtiön johto on sanonut, että se selviää muutoksista vahvan kassan avulla.

Nokian nettokassa pullisteli edellisellä neljänneksellä lähes viiden miljardia euron arvosta. Se jää nähtäväksi palaako kassa loppuun, vai ehtiikö yhtiö kääntää suuntansa ylöspäin. Tämä puolestaan vaatisi uutta hittilaitetta markkinoille, on kuulunut usean asiantuntijan suusta.

Järisyttäviä uutisia yhtiö tuskin kertoo toisen neljänneksen tulosraportissaan, mutta aina voidaan saada yllätyksiä. Nokia julkistaa tuloksensa huomenna kello 13.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.