Mainos

Nokialle miljardisopimus Saksaan

Nokia rakentaa kolmannen sukupolven matkaviestinverkon Saksaan. Kaupan arvo on noin 2 miljardia.

Nokia ja saksalaisen Deutsche Telecom -yhtymän matkapuhelinryhmä T-Mobile International AG ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen 3G-verkkolaitteiston ja verkon toteuttamiseen liittyvien palvelujen toimittamisesta. Sopimus on tarkoitus allekirjoittaa ensi vuoden alkupuolella ja sen arvo on noin kaksi miljardia markkaa (350 miljoonaa euroa).

Verkon valmistuttua T-Mobilen eurooppalaiset tytäryhtiöt voivat tarjota matkapuhelinasiakkailleen uudentyyppisiä langattomia multimediapalveluita. Verkkotoimitukset aloitetaan ensi vuonna ja ensimmäiset testit tehdään jo ensi keväänä. Verkot avattaneen kaupalliseen käyttöön vuoden 2002 loppupuolella.

Sopimus on läpimurto Nokian verkkoliiketoiminnalle ja erittäin merkittävä askel Saksan ja Ison-Britannian matkapuhelinmarkkinoilla, Nokia kertoo tiedotteessan. Valintaan vaikuttivat Nokian varhainen toimitusaikataulu ja kustannustehokas 3G-ratkaisu, Nokialta kerrotaan.

T-Mobile International AG:hen kuuluvat tytäryhtiöt T-Mobil Saksassa, One2One Isossa-Britanniassa, Max.Mobil Itävallassa sekä yhteisyritykset Ben Hollannissa, Radio-Mobil Tsekeissä, Era GSM Puolassa, MTS Venäjällä ja T-Motion Isossa-Britanniassa. Yhtymän Euroopan verkoissa on kaiken kaikkiaan yli 35 miljoonaa tilaajaa. Tällä hetkellä T-Mobile on saanut 3G-lisenssin Saksassa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, Puolassa ja Hollannissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.