Mainos

Nokia seitsemänneksi arvostetuin yritys maailmalla

Nokia on noussut seitsemänneksi maailman arvostetuimpien yritysten listalla,kertoo Financial Timesin ja PricewaterhouseCoopersin tutkimus. Euroopan listalla Nokia oli kaikkein arvostetuin.

Arvostetuimmaksi yritykseksi valittiin jälleen amerikkalainen monialayritys General Electric ja toiseksi arvostetuimmaksi amerikkalainen ohjelmistojätti Microsoft. Kärkipari on pysynyt samana neljä vuotta. Nokia nousi viime vuodesta neljä pykälää ja ylsi nyt ensimmäisen kerran maailman kymmenen arvostetuimman yrityksen joukkoon. Samalla Nokiasta tuli ensimmäinen eurooppalainen yritys kymmenen arvostetuimman joukossa kahteen vuoteen. Vielä vuonna 1998 Nokia oli vasta 35. sijalla.

Pääjohtaja Jorma Ollilan sijoitus yritysjohtajien listalla oli kahdestoista. Sijoitus oli sama kuin viime vuonna. General Electricin Jack Welch ja Microsoftin Bill Gates hallitsivat johtajien listaa, jossa ainoana eurooppalaisena kymmenen kärkeen sijoittui Virginin Richard Branson. Naisjohtajista korkeimmalle ylsi Hewlett-Packardin Carly Fiorina, joka oli seitsemästoista.

Tutkimukseen osallistui 914 yritysjohtajaa 65 maasta. Lisäksi mielipidettä kysyttiin 6 000 kuluttajalta, 100 salkunhoitajalta ja 110 median tai muun ei-valtiollisen organisaation edustajalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.