Mainos

Nokia petti odotukset mutta tulos silti helpotus

Kännykkäjätti Nokian tulos on jäänyt huhti-kesäkuussa markkinaodotuksista. Pahimmat pelot hiipuvan talouskasvun vaikutuksista yhtiön tuloskuntoon eivät silti toteutuneet.

Nokia tahkosi hieman alle 1,5 miljardin euron tuloksen ennen veroja. Ennakkoon analyytikot odottivat yhtiöltä keskimäärin yli 1,7 miljardin tulosta.

Dollarin alamäki painoi yhtiön matkapuhelinyksikön ja palveluiden liikevaihtoa hieman viimevuotisesta. Koko konsernin liikevaihto kuitenkin nousi 13,2 miljardiin euroon eli ennakko-odotuksia korkeammalle.

Nokia arvioi nostaneensa markkinaosuutensa huhti-kesäkuussa 40 prosenttiin. Myynti painottui halvempiin puhelinmalleihin, mikä tipautti Nokian myymien puhelinten keskihinnan 74 euroon.

Yhtiö porskutti taattuun tapaansa Latinalaisessa Amerikassa ja Intiassa. Nokian markkinaosuus kasvoi myös Pohjois-Amerikassa. Sen sijaan Nokia kompuroi yllättäen Kiinassa, missä se arvioi menettäneensä markkinaosuutta.

Myös Euroopan markkinoilla Nokialla oli vaikeuksia, ja sen kappalemääräinen matkapuhelinmyynti polki paikoillaan. Jo aiemmin Euroopan markkinoiden tahmeudesta on kärsinyt pienempi kilpailija Sony Ericsson.

Verkot kohti parempaa

Markkinoiden ensireaktio Nokian lukuihin oli positiivinen. Osakekurssi lähti Helsingin pörssissä kahdeksan prosentin nousuun.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo valoi uskoa tulevaisuuteen. Nokia myös nosti hieman arviotaan matkapuhelinten kappalemääräisestä koko vuoden myynnistä.

- Loppuvuotta tarkastellessamme olemme optimistisia ja olemme saaneet positiivista palautetta laajasta uutuustuotteiden valikoimasta, jota matkaviestintoimintamme aikoo myydä, painotti Kallasvuo.

Toimitusjohtaja oli tyytyväinen myös pitkään Nokian kivirekenä olleen verkkoyhtiön Nokia Siemens Networksin suoritukseen. Verkkoyhtiön liikevaihto nousi 4,0 miljardiin euroon ja tappiot pienenivät selvästi viimevuotisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.