Mainos

Nokia ei myönnä yhteyttä myrkytystapauksiin

Nokia ei myönnä olevansa mitenkään vastuussa sen kiinalaisessa alihankintayrityksessä tapahtuneesta myrkytystapauksesta. Se vahvistaa kuitenkin, että kyseinen yritys, jossa n-hexanen aihettamia myrkytyksiä on esiintynyt, on sen alihankkija.

Nokian Kiinan-viestintäjohtaja Louise Ingram sanoi, että tapaus on tuttu ja se on tutkittu, mutta kyseisen United Win Technology -yhtiöllä ei ole Nokian kanssa sellaista alihankintaa, tuotteita tai työntekijöitä, jotka olisivat joutuneet kyseisen myrkyn kanssa tekemisiin.

Asia tuli julki Kiinassa laajalti viime sunnuntaina, kun kiinalainen CCTV-kanava käsitteli tapausta. Myrkytykset ovat olleet esillä myös kiinalaisilla internetsivuilla tammikuun puolivälistä, kun työntekijät osoittivat mieltään United Win -yhtiön edessä Suzhoussa. Yhtiön johtoa on rangaistu ja vastuullisia on erotettu.

United Win Technologyn johdon mukaan mielenosoituksissa oli kuitenkin kyse siitä, etteivät työntekijät saaneet vuoden lopussa yleensä maksettavia bonuspalkkoja.

Vahvistamattoman tiedon mukaan yksi työntekijä olisi kuollut myrkkyyn elokuussa 2009. Sairaalasta ei ole kuitenkaan haluta kommentoida asiaa.

Työntekijät ovat saaneet hermo- ja lihassärkyä sekä heikotusoireita. Jotkut ovat pyörtyilleet.

Työntekijöiden mukaan heille ei ole annettu mitään turvallisuusohjeita ja he ovat joutuneet työskentelemään suljetuissa, ikkunattomissa tiloissa yli kymmenen tuntia kerrallaan ilman hengityssuojia tai käsineitä. Myrkkyä on käytetty puhelinten kosketusnäyttöjen puhdistamiseen.

Ensimmäiset tapaukset tulivat julki elokuussa 2009, jolloin 49 työntekijää vietiin sairaalaan. Työntekijöillä todettiin lihasheikkoutta, uneliaisuutta , pahoinvointia, kramppeja ja näköharhoja. N-heksaani lisättiin kiellettyjen kemikaalien listalle 1994. Sitä käytetään kuitenkin mm. Kiinassa yhä laajalti kenkä- ja nahkateollisuuden liimoissa sekä kattopinnoitteissa.

Katso Petri Sarasteen raportti Pekingistä (Seitsemän uutiset 24.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.