Nina, 53, oli tukehtua keskellä Helsingin ihmisvilinää – tuntematon nainen pelasti

Näin teet Heimlichin otteen 2:02
Auta rohkeasti! Katso videolta, kuinka teet Heimlichin otteen.

Helsingin päärautatieasemalla tuntemattoman naisen pelastamaksi tullut Nina muistuttaa, että tukehtuva ihminen ei kykene pyytämään apua.

Helsinkiläinen Nina, 53, istahti Helsingin rautatieaseman R-kioskin kulmalle nauttimaan välipalaa. 

 – Istuin terassille ja yhtäkkiä tunsin, että en pysty nielemään haukkaamani leipäpalasta, Nina kertoo MTV Uutisille.

Nina yritti huuhtoa kurkkuun juuttuneen palan limsalla, mutta se pahensi tilannetta.

 – Yritin rykiä ja niellä turhaan. Näytin varmasti jo aika kamalalta, sillä happi oli loppumassa.

Ihmisiä vilisi Ninan ohitse, mutta kukaan ei pystähtynyt auttamaan. 

– En tiedä ajattelivatko he, että joku siinä kännissä korisee ja heiluu.

Unohti kiittää

Ninan ohitti R-kioskiin sisälle mennyt tuntemattomaksi jäänyt nainen, joka palasi kuitenkin pian takaisin Ninan vierelle.

– Nainen huomasi hätäni ja napautti oikeaoppisesti lapaluitteni väliin ja pala irtosi, hoitoalalla työskentelevä Nina kertoo.

– Tunsin valtavaa helpotusta, enkä siinä hetkessä varmasti ymmärtänyt kiittää naista tarpeeksi. Jäin keräilemään itseäni kioskin ulkopuolelle, mutta nainen poistui paikalta.

Nina yritti tavoittaa pelastajaansa Facebookissa Helsingin Puskaradiossa, mutta ainakaan toistaiseksi hän ei ole tavoittanut naista.

– Nainen totesi heti tapahtuneen jälkeen, että kioskin nurkalla käy istuskelemassa paljon ihmisiä, eikä hän ollut heti tajunnut tilannettani. 

Nina haluaakin nyt muistuttaa ihmisiä, että tukehtuva ihminen ei kykene itse pyytämään apua, joten ohikulkijoiden hoksottimien tulisi toimia, jos he näkevät erikoisesti liikehtivän ihmisen. Nina toki ymmärtää, että Helsingin päärautatieasema kuhisee ihmisiä, eikä aina tule vilkuiltua sivuilleen.

– Kaikki oudosti heiluvat ja rykivät ihmiset eivät ole huumeiden käyttäjiä tai humalaisia, aina pitäisi varmistaa tilanne, ennen kuin vaan kävelee ohi.

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat