Rakastettu radioääni oli tukehtua burgeriin – Oku Luukkainen kertoo MTV:lle, mitä ajatteli sinnitellessään yksin vessassa

Radiojuontaja Oku Luukkainen kertoo hetkestä, kun oli tukehtua hampurilaiseen 5:40
Radiojuontaja Oku Luukkainen kertoo hetkestä, kun oli tukehtua hampurilaiseen – kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan

Suosittu radiojuontaja-dj Oku Luukkainen kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa hetkestä, jolloin hän oli tukehtua. Kuuntele koko haastattelu yllä olevalta videolta. 

Rakastetun radioäänen ja DJ:nä keikkailevan Oku Luukkaisen loppiainen oli päättyä hyvin traagisella tavalla. 

– Vaikea sanoa, miten läheltä piti -tilanne se oli, mutta jotain sellaista, jota en ole aiemmin kokenut. 

Radiojuontaja oli läheistensä kanssa grillannut hampurilaisia, jotka eivät vain näyttäneet vaan myös maistuivat syntisen hyvältä. 

Luukkainen ahmi burgeriaan antaumuksella, kunnes tunsi yhtäkkiä palan kurkussaan.

– Koitin huuhdella sitä Cokiksella, mutta sitten tajusin, että hetkinen, tämähän ei tästä lähde, Luukkainen muistelee MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Tässä kohtaa tuli ensimmäinen virheliike. Nousin pöydästä ja menin vessaan, etten häiritse muiden syömistä tai ole vaivaksi, hän jatkaa. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Koitin huutaa apua"

Pyhään yksinäisyyteensä vetäytynyt mies yritti saada kurkkuunsa juuttunutta sipulinpalaa liikkeelle ensin nielemällä. Sitten sylkemällä. Pala ei kuitenkaan liikahtanut – päinvastoin, Luukkaisen olo muuttui entistäkin tuskallisemmaksi. 

Hänen päässään tuntui painetta, silmissäkin alkoi sumentua. 

– Huomasin, että mies alkaa olemaan varjojen rajamailla. Koitin huutaa apua, mutta sitä en saanut enää siinä vaiheessa tehtyä. 

– Siinä ehti tulla hetkellinen paniikki, kun tajusin, että happi ei kulje enää nenänkään kautta.

Oliko tilanne Luukkaisen mielestä pelottava? Miten tilanne lopulta raukesi? Kuuntele jutun alussa olevalta videolta Oku Luukkaisen haastattelu, jossa hän kertoo kokemuksestaan omin sanoin.

Yllättävän moni on kuollut tukehtumalla

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Luukkainen myöntää, että yön yli nukuttuaan hän on pohtinut, miten lähellä hän todella kävi kuolemanportteja. 

Samaan aikaan, kun hän yritti selviytyä yksin vessassa, hänen läheisensä ruokailivat tilanteesta tietämättöminä. Tilanne tuntui miehestä absurdilta.

– Tänään olen miettinyt myös sitä, kun sosiaaliseen mediaan jaoin tämän tarinan, että yllättävän moni ihminen on kuollut tuolla tavalla.

Luukkainen kertoo MTV Uutisille voivansa tällä hetkellä fyysisesti hyvin, vaikkakaan hänen kasvonsa eivät ole vielä palautuneet hurjasta kokemuksesta.

– Silmässä on verenpurkauma ja kurkku on hellä. Ehkä henkisiä asioita tässä on miettinyt ja kaikkea siihen liittyvää käsiteltävää on riittänyt, hän toteaa. 

Miten Luukkainen ohjeistaa ihmisiä toimimaan vastaavanlaisessa tilanteessa? Kuuntele jutun alussa olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat