Ruokavirasto varoittaa: Älä syö näitä makeisia

Tukehtumisvaara hyytelömakeiset
Hyytelömakeisissa on tukehtumisvaara. Shutterstock/Ruokavirasto

Ruokavirasto tiedottaa Suomessa myynnissä olleista hyytelömakeisista, joissa on tukehtumisvaara. Makeiset tulee hävittää.

Ruokaviraston saamien tietojen mukaan Suomeen on taas tuotu hyytelömakeisia, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Viraston mukaan lisäaineasetus kieltää tiettyjen lisäaineiden käytön minipikareihin pakatuissa hyytelömakeisissa, jotka ovat koostumukseltaan kiinteitä. 

Makeisissa tukehtumisvaara

Nämä lisäaineet voivat Ruokaviraston mukaan aikaansaada makeisen turpoamisen ruoansulatuskanavassa, jolloin hyytelömakeiset saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran. 

– Nyt markkinoilla todetut hyytelömakeiset eivät ole pikarin mallisia, mutta muodostavat yhtä lailla tukehtumisvaaran käytetyn lisäaineen ja tuotteen muodon yhteisvaikutuksesta, Ruokaviraston tiedotteessa kerrotaan. 

hyytelomakeiset
Makeiset tulee hävittää tukehtumisvaaran vuoksi.

Hävitä tuotteet

Tuotteita on ollut myynnissä laajalla alueella Suomessa erityisesti aasialaisia elintarvikkeita myyvissä elintarvikeliikkeissä.

Paikalliset viranomaiset ovat varmistaneet, ettei kyseisiä tuotteita ole enää myynnissä viranomaisten tietämissä myyntipaikoissa. 

Ruokaviraston mukaan kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää nämä ja vastaavat tuotteet.

Katso myös video: Oletko aina yrittänyt avata tikkarin väärin? Tässä oikea tapa!

Oletko aina yrittänyt avata tikkarin väärin? Tässä oikea tapa! 0:49
Näin tikkari avataan oikein.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat