Niko Ranta-aho 300 euroa ja Janne "Nacci" Tranberg 13 000 euroa – tällaisia olivat tunnettujen rikollisten ansiot

Asia 60 sekunnissa – Näin tarkastat verotiedot 0:54
Näin tarkistat kenen tahansa verotiedot.

Lähivuosien tunnetuimmat rikolliset eivät pääse leveilemään tuloillaan, selviää vuoden 2021 verottajan tiedoista.

Esimerkiksi vasta kirjan julkaissut, muun muassa huumerikoksista tuomittu Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tienasi julkisten verotietojen perusteella viime vuonna 9 992 euroa ansiotuloja. Pääomatuloja hänellä ei ollut.

Tuoreen kirjajulkaisun ja esimerkiksi julki tulevan dokumenttiprojektin mahdolliset vaikutukset tämän vuoden tuloihin selviävät vasta myöhemmin. 

Aarnio tuomittiin aikanaan yhteensä 13 vuoden vankeusrangaistukseen useista rikoksista. Hän vapautui tämän vuoden alussa istuttuaan ensikertalaisena puolet tuomiosta. Aarniolla on yhä virheillä yksi juttu, syyttäjien haettua korkeimmasta oikeudesta valituslupaa murha-asiassa. Hovioikeus hylkäsi Aarnioon kohdistuneen murhasyyteen.

Jari Aarnio joutui Vantaan vankilassa uhkaavaan tilanteeseen - kutsui vartijat apuun Keijo Vilhusen huoneeseen 4:14
Kuuntele videolta, miten Aarnio kertoo pelastautuneensa väkivallalta Vantaan vankilassa.

Katiska-saagan päähenkilöt eri kastissa tuloissaan

Valtavassa Katiska-huumevyyhdissä kovia vankeustuomioita saaneet Niko Ranta-aho ja Janne "Nacci" Tranberg saivat kovin erilaiset tulot viime vuonna. Siinä missä Tranbergin ansiotulot olivat vuonna 2021 noin 13 000 euroa, oli Ranta-aholla vain vajaan 300 euron ansiotulot.

Tranbergin tulot putosivat edellisestä vuodesta huomattavasti, sillä vuonna 2020 hänen ansiotulonsa olivat vajaat 55 000 euroa.

Tranberg kuuluu niiden alamaailmassa uraa tehneiden joukkoon, jotka ovat tehneet urastaan kirjoja, ja osa tuloista saattaa olla tämän peruja. Varmuutta tulojen lähteestä on kuitenkin vaikea saada.

Niko Ranta-aho sanoo nyt katuvansa tekojaan – istuu tuomiotaan jengiosastolla Riihimäen vankilassa 0:36
Niko Ranta-aho kertoo Rikospaikan haastattelussa katuvansa. Koko haastattelussa hän kertoo päivärytmistään sellissä, miten hän tulee toimeen jengiosastolla ja mitä hän ajattelee tulevaisuudestaan.

Ex-rikolliset pääsivät kohtuullisille tuloille

Kirjoja ovat myös kirjoittaneet rikollisesta elämäntavasta luopuneet entinen jengijohtaja Lauri "Late" Johansson ja Rikospaikan vakiovieraanakin tunnettu entinen jengipomo Mika "Immu" Ilmén.

Ilmén tienasi viime vuonna noin 44 500 euroa ansiotuloja ja Johansson peräti yli 62 000 euroa. Kummankin ansiotulot nousivat reippaasti viime vuodesta.

Johansson on kolmesta murhasta elinkautisen istunut, entinen Natural Born Killersin perustaja ja johtaja, joka tuli vankilassa uskoon ja on viime vuodet elänyt vapaalla esimerkiksi julistaen ja tehden radio-ohjelmaa. Ilmén on kymmenen vuoden huumetuomion istunut entinen moottoripyöräjengi Cannonballin asekersantti. Hän on kirjoittanut alamaailman kokemuksistaan useita kirjoja.

Kolmoismurhaaja Lauri"Late"Johansson puhkesi itkuun MTV:n haastattelussa:"Olen istunut 25 vuotta 9 neliön kopissa" 1:09
Kolmoismurhaaja Lauri "Late" Johansson liikuttui kyyneliin MTV:n haastattelussa: "Olen istunut 25 vuotta 9 neliön kopissa"

Lue myös:

    Uusimmat