Niko Ranta-aho sanoo MTV:lle nyt katuvansa tekojaan – istuu tuomiotaan jengiosastolla Riihimäen vankilassa: "Tämä teki mulle ihan hyvää"

Niko Ranta-aho sanoo nyt katuvansa tekojaan – istuu tuomiotaan jengiosastolla Riihimäen vankilassa 0:36
Niko Ranta-aho kertoo Rikospaikan haastattelussa katuvansa. Koko haastattelussa hän kertoo päivärytmistään sellissä, miten hän tulee toimeen jengiosastolla ja mitä hän ajattelee tulevaisuudestaan.

Niko Ranta-aho tuomittiin käräjäoikeudessa Katiska1- ja Katiska2-huumevyyhdissä törkeistä huumerikoksista yhteensä 13 vuoden maksimirangaistukseen.

Syyttäjä vaatii Ranta-aholle hovioikeudessa Katiska2-jutusta uutta 13 vuoden vankeusrangaistusta aiemmin tuomitun päälle. Tällaista yli 20 vuoden huumerikostuomiota ei ole Suomessa koskaan langetettu.

Ranta-aho kertoo Rikospaikan haastattelussa, ettei hän usko syyttäjän vaatimuksen menestyvän.

– Kaikkea voi syyttäjä haluta, mutta ei se kai ole lain puitteissa mahdollista. Olen aika turvallisin mielin ja nukun yöni hyvin. Ei 24 vuoden huumausainetuomio ole Suomessa tai Euroopassa mahdollista antaa. Niihin on vedetty tietyt rajat Euroopan sisälläkin. Jos näin kävisi, menisin tietenkin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, hän kertoo.

Päihdehuuruista elämää

Syyttäjän mukaan Ranta-aho johti Espanjasta käsin rikollisryhmää, joka oli järjestäytynyt erityisesti huumausainerikosten laajamittaista tekemistä varten. Rikokset olivat suunnitelmallisia, ja niissä tavoiteltiin huomattavaa taloudellista hyötyä.

Ranta-aho kertoo jatkaneensa rikoksiaan vapauduttuaan Katiska1-jutun tutkintavankeudesta, koska päihdehuuruinen elämä vei mukanaan.

– Mulla oli aika hälläväliä-meininki. Tuli päihteet ja omat kuviot. Tiesin, että on pitkä tuomio tulossa. Mielestäni jatkoin samoja rikoksia, ei kyse ollut uusista rikoksista.

Miksi päätit jatkaa rikoksia?

– Eikö rikoksia tehdä aina taloudellisista syistä, ainakin omalta kannalta.

Vankeus tehnyt hyvää

Ranta-aho kertoi aiemmin julkisuuteen, ettei hän kadu rikoksiaan. Nyt hän sanoo Rikospaikan haastattelussa katuvansa.

– Kyllä mä jollain tavalla kadun tätä kaikkea. Ehkä nyt on ollut aikaa miettiä. Olen sitä mieltä, että tämä teki mulle ihan hyvää. Olen paljon joutunut miettimään asioita ja käymään omia arvomaailmoja läpi. Vankilassa olen päässyt päihteistä eroon, minulla on kuitenkin ollut vahva päihdeongelma. Nyt maksetaan sitä hintaa sitten, Ranta-aho sanoo.

Katso Niko Ranta-ahon haastattelu illan Rikospaikasta MTV3-kanavalla klo 22.35 ja pidempi versio MTV Katsomosta. Haastattelussa hän kertoo päivärytmistään sellissä, miten hän tulee toimeen jengiosastolla ja mitä hän ajattelee tulevaisuudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat