Jari Aarnio kertoo, miten vangit lähes hakkasivat hänet vankilassa: "Se oli ihan kuin jostain amerikkalaisesta leffasta"

Jari Aarnio joutui Vantaan vankilassa uhkaavaan tilanteeseen - kutsui vartijat apuun Keijo Vilhusen huoneeseen 4:14
Kuuntele videolta, miten Aarnio kertoo pelastautuneensa väkivallalta Vantaan vankilassa.

Jari Aarnio kertoo Rikospaikan erikoishaastattelussa joutuneensa kasvokkain vankilaväkivallan kanssa Vantaan vankilassa vuonna 2017.

Aarnion mukaan hänet siirrettiin tuolloin erityisosastolta toiselle osastolle. Kokemus oli ikimuistoinen, kielteisessä mielessä. Väkivallan uhka oli käsin kosketeltava.

– Muistan ikuisesti sen hetken, se oli ihan kuin jostain amerikkalaisesta leffasta, Aarnio kuvailee.

– Jos vartija ei olisi kulkenut siinä vieressä, niin siinä olisi alkanut mylly heti.

Onnenkantamoiseksi muodostui Vilhusen tapaaminen

Aarnio kertoo, että hänen onnenaan oli se, että hän oli päättänyt mennä tapaamaan samalla osastolla olevaa rikollisvaikuttaja Keijo Vilhusta. Vilhusen sellin ulkopuolelle ilmestyi Aarnion sisällä ollessa kaksi gangsteria, ja Aarnio kertoo tajunneensa, että nyt hänet hakataan.

Juuri vierailu vanhan tutun luona pelasti tilanteen. Videon haastattelussa Aarnio kertoo, miten selvisi tilanteesta kolhuitta.

– Jos en olisi ollut siellä Vilhusen sellissä kun tää alkaa tapahtuu, niin sitten ei ehkä meikissä olisi saatu naamaa niin siloseksi kuin nyt, Aarnio nauraa Rikospaikan haastattelussa.

Aarnio istui puolet 13 vuoden vankeustuomiostaan

Helsingin huumepoliisin entiseltä päälliköltä Jari Aarniolta ilmestyi tällä viikolla kirja, joka perustuu hänen päiväkirjamerkintöihinsä yli kuuden vuoden vankila-ajasta.

Aarnio tuomittiin aikanaan yhteensä 13 vuoden vankeusrangaistukseen useista rikoksista. Hän vapautui tämän vuoden alussa istuttuaan ensikertalaisena puolet tuomiosta.

Aarniolla on yhä virheillä yksi juttu, syyttäjien haettua korkeimmasta oikeudesta valituslupaa murha-asiassa. Hovioikeus hylkäsi Aarnioon kohdistuneen murhasyyteen.

Rikosseuraamuslaitos kiistää Jari Aarnion väitteet löyhästä vankilakurista 4:41
Jari Aarnio puhui vankilaturvallisuudesta Rikospaikan erikoishaastattelussa: Näin Rikosseuraamuslaitos vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat