Mainos

Tuomittu Cannonball-pomo on myös julkisuudesta tuttu – tällainen on hänen karu taustansa

Cannonball-jengin johtoon kuuluva Janne Tranberg, 41, sai eilen tuomion talousrikoksista Helsingin käräjäoikeudessa. Hänelle rapsahti 1 vuoden ja 10 kuukautta ehdotonta. Myös nimellä Janne Nacci tunnettu jengiläinen on esiintynyt tämän tästä julkisuudessa.

Syyttäjän mukaan pomo oli yhdessä rikoskumppaninsa kanssa ostanut maksukyvyttömäksi ajautuneen rakennusliikkeen käyttämällä bulvaania eli henkilöä, joka toimi kulissina todellisille omistajille. Heidän epäillään lypsäneen yhtiöstä rahaa ennen yhtiön konkurssia. Kyse oli reilusta sadastatuhannesta eurosta.

Ehdottoman vankeustuomion eilen sai myös 27-vuotias mies, jolle oikeus langetti 1 vuoden 8 kuukauden vankeutta. Näyttönä olivat muun muassa kaksikon vaihtamat WhatsApp-viestit, joissa oli keskusteltu yrityksen pakettiauton myymisestä sekä yrityssaneeraushakemuksesta.

Tranberg kommentoi tuomiota Facebookissa.


Janne Naccin Facebook-sivulla päivityksiä ovat kommentoineet sellaisetkin nimet kuin Shirly Karvinen, joka on kuluvan vuoden Miss Suomi.

Tranberg on julkisuuden henkilö, kovanaama ja Cannonballin kasvot. Usein hän on kommentoinut medialle kerhon toimintaa ja kiistänyt jyrkästi sen olevan rikollisjärjestö. Hänen kasvonsa ovat komeilleet suurimpien sanomalehtien sivuilla, hän on antanut radio- ja tv-haastatteluita.

Myös MTV Uutiset on haastatellut Tranbergia. Esimerkiksi viime vuonna hän kertoi isyydestään isänpäivähaastattelussa.

Viime huhtikuussa laajahkoa paheksuntaa herätti mediapersoona Arman Alizadin Pohjantähden alla -ohjelman jakso, joka pureutui Cannonballin toimintaan. Monen mielestä Alizad esitti jengiläiset liian positiivisessa ja jopa ihailevassa valossa. 

Alizad esiintyykin myös Janne Naccin Instagram-tilillä useammassakin kuvassa.

Ja myös toisinpäin: Nacci poseeraa Armanin Instagram-tilillä.

Janne Naccia seuraa Instagramissa lähes 12 000 ihmistä. Julkaistuja kuvia tilille on kertynyt lähes 800. Kuvat ovat pääosin tyylikkäitä ja mustavalkoisia.

Pitkä rikosrekisteri

Tranberg on tuomittu rikoksista aiemminkin ja tutkittavaa riittää yhä. Helsingin poliisi tutkii laajaa talousrikosjuttua, jossa Tranberg on yksi epäillyistä. Poliisi on kertonut, että epäilyjen mukaan kymmeniä toimimattomia pöytälaatikkoyhtiöitä on käytetty perusteettomien arvonlisäveropalautusten hakemista varten.

Aiemmin Tranberg on tuomittu muun muassa laittomista aseista, dopingrikoksista, törkeästä petoksesta ja törkeästä kavalluksesta. 2010-luvun alussa Tranbergia kutsuttiin Suomen etsityimmäksi rikolliseksi ja hän istui vankilassa useamman vuoden.

Cannonballin toiminnassa Tranberg on ollut mukana vuodesta 1999.

– Itsellänikin on huomattavan pitkä rikosrekisteri, mutta viimeinen oikea rikosilmoitus on vuodelta 2007. Sen jälkeen kaikki minua vastaan nostetut syytteet on hylätty, Tranberg sanoi MTV Uutisille viime vuonna.

Katso aikaisempia Cannonball-aiheisia uutisvideoita.

1:15

2:05

1:24Juttua korjattu 27.10. klo 13:48: Tranbergia ei ole tuomittu kiristyksestä, kuten jutussa aiemmin virheellisesti mainittiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.