Ex-jengiläinen Mika "Immu" Ilmén välitti huumeita ravintolan ovilla portsarina työskennellessään: "Junailin kokaiinin maahantuonnin"

Mika"Immu"Ilmén kertoo, kuinka raaka paikka vankila on ja millaista siellä on elää – katso Rikospaikan erikoishaastattelu tästä 11:24
Mika "Immu" Ilmén kertoo, kuinka raaka paikka vankila on ja millaista siellä on elää. Katso Mika "Immun" MTV:n Rikospaikassa viime syksynä antama haastattelu kokonaisuudessaan yltä!

Kymmenen vuoden huumetuomion istunut entinen moottoripyöräjengi Cannonballin asekersantti Mika "Immu" Ilmé välitti huumeita samalla, kun hän teki töitä ravintoloiden ovilla ja kuntosalilla.

Ilmén kertoo tekemistään huumausainerikoksista avoimesti uudessa Suplan podcastissa. Ennen Cannonballiin liittymistään Ilmén työskenteli ovimiehenä ja GP-Gymin kuntosalilla useamman vuoden.

Huumeita myytiin työn ohessa.

– Mä junailin kokaiinin maahantuonnin, ja siitä mut tunnettiin. Olin itse väsännyt siihen oman jakeluverkoston. Mitä kautta se sitten myytiin? Mä harvoin itse myin sitä, vaan se jakeluverkosto koostui portsarikavereista, baarin työntekijöistä ja parista ravintoloitsijasta. Se välittäminen oli siis siihen ravintolamaailmaan kyhätty. Mä olin niinku enemmän semmoinen myynnin edistäjä, Immu kertoo podcastissa.

– Kun aloitin sen homman (huumeiden välittämisen), olin sähköisillä viestimillä yhteydessä Espanjaan ja tilasin sen (kokaiinin). Sitten kuriiri toi sen mulle ja minä otin sen vastaan. Myin sen sitten eteenpäin välittäjille, Ilmén kertoo.

Luottamus piti ensin saavuttaa

Kun luottamus oli saavutettu myyntikanavien kanssa, välittäminen oli entistä helpompaa.

– Kerroin vain, että olen tässä ja tässä yökerhossa töissä, ja päivisin kuntosalilla. Mun ei tarvinnut soitella erikseen, ja sanoin, että ostan kaikki erät mitä se porukka pystyy toimittamaan. Ne tuli sitten satunnaisesti milloin sattui ja annoin vaan rahat heille heti käteen.

Kun Cannonball tuli Ilménin elämään, silloinen presidentti, jo edesmennyt Jari Uotila luovutti kerhon "koneiston" Ilménin käytettäväksi.

– Se tietenkin helpotti kaikkea, kun mun ei itse tarvinnut tehdä mitään, vaan jäsenet tekivät monta asiaa mun puolesta, mies kertoo.

Sai touhuta pitkään ennen tuomiota

Ilmén aloitti kokaiinin välittämisen perustamansa aikakauslehden lakkauttamisen jälkeen.

Vasta noin kahdeksan vuoden päästä, vuonna 2014, Ilmén sai tuomion huumausainerikoksista. Hän on itse sanonut, ettei hän syyllistynyt rikokseen, josta tuomio tuli.

– Sitä ennen tietenkin moneen muuhun olin syyllistynyt. Sain touhuta pitkään, koska homma toimi tosi satunnaisesti. Viranomaisten oli ehkä vaikea ennakoida sitä. Toki ne yökerhon ovet ja muut oli kuuntelussa ja seurannassa, mutta onhan se vaikea tuhannen asiakkaan joukosta huomata mitään. Ja me aina tehtiin tavaran luovuttamiset esimerkiksi vessassa.

Sittemmin Ilmén on jättänyt rikollisen maailman taakseen. Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa ja kolmas julkaistaan syksyllä.

Suplan Vera Miettinen ja rikollispomot -podcastissa käsitellään yhteensä kahdeksan rikollisjärjestön johtajaa.

Lue myös:

    Uusimmat