Niklas Moisanderin Malmö pudotti täpärästi HJK:n ja kohtaa nyt Juventuksen ja Chelsean – "Se oli meille iso tavoite"

4:19
Niklas Moisander valmis Mestarien liigan lohkovaiheeseen: "Iso asia koko Malmölle"

Malmö esiintyi edellisen kerran Mestarien liigan lohkovaiheessa kaudella 2015-2016. Nyt Niklas Moisanderin, 35, edustaman ruotsalaisseuran seurana H-lohkossa ovat Chelsea, Juventus ja Zenit.

Malmön taival lohkovaiheeseen tuli tänä vuonna tavallista tutummaksi myös suomalaisille, kun se kohtasi karsintakierroksella HJK:n. Tasaiseksi muodostunut ottelupari päättyi Malmön eduksi yhteismaalein 4-3. Tämän jälkeen se raivasi tieltään vielä Rangersin ja Ludogoretsin.

– Kun karsimme Mestarien liigaan, monet seurassa muistelivat edellistä kertaa lohkovaiheessa. Se oli meille iso tavoite tänä vuonna. Sanoisin, että tämä on iso asia koko Malmölle, ruotsalaiselle futikselle ja jopa pohjoismaalaiselle futikselle, Moisander kommentoi MTV Urheilulle.

Kylmäävän lohkon päävastustajaksi Moisander nimeää venäläisen Zenitin. Lohkon kolmas sija on Malmölle kova, mutta realistinen tavoite.

– Zenit on kova joukkue myös, mutta jos katsoo koko lohkoa, se on varmaan se joukkue, jolta voimme saada pisteitä. Juventus ja Chelsea ovat tietysti parhaimpana päivänä parempia kuin me ja heiltä on vaikea saada mitään. Lähdemme taistelemaan vähintään kolmannesta paikasta. Olisi hienoa, jos pystyisimme jatkamaan tauon jälkeen Eurooppa-liigassa.

Lähtö lohkovaiheeseen ei voisi olla tiistaina Malmön kannalta upeampi. Kotikenttä, vastassa torinolaisjätti Juventus. Moisander ei ikävä kyllä itse ole pelikunnossa. Mestarien liigan karsinnoissa tullut polvivamma ei ole toipunut riittävästi.

– Todennäköisesti Juventus-ottelu jää minulta välistä. Vamma on parantunut ihan ok, mutta ihan vielä en ole pelikunnossa, Moisander selvitti. 

– En välttämättä odottanut pääseväni enää urallani pelaamaan näitä pelejä. Se oli sinänsä hieno tunne. Ei minulla tässä vaiheessa uraa kuitenaan ole enää mitään näytettävää. Olen nauttinut aina siitä, kun pääsee testaamaan itseään parhaita vastaan.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja