Niklas Hagman väläyttää suomalaista yllätysnimeä Pekingin olympiakoneeseen – "Jos hän on noin kuuma…"

5:07
Katso tästä Leijonien Venäjä-voiton kohokohdat. Tehopisteillä oli Niklas Hagmaninkin Pekingin olympialaisiin spekuloimia pelaajia.

Jääkiekkoleijonaksi aateloitu Niklas Hagman nosti esiin yllätysnimen spekuloidessaan, keillä Suomen Karjala-turnauksen jääkiekkomaajoukkueesta voisi olla mahdollisuuksia päästä Pekingin talviolympialaisiin.

Oletusarvona on, että NHL-pelaajatkin pystyvät osallistumaan ensi helmikuussa pelattavaan Pekingin olympiaturnaukseen. Leijonien joukkueen uskotaan koostuvan vahvasti NHL-miehistä, eikä monenkaan pelaajan uskota Euroopan jäiltä Suomen olympiamiehistöön murtautuvan.

Olympiahopeaa ja -pronssia sekä World Cup -hopeaa Leijonissa urallaan saavuttanut Hagman ennakoi, että tietyillä Karjala-turnauksenkin suomalaispelaajista on olympialaisiin saumoja.

– Puolustuksessa ehkä vähän enemmän. Mieleen tulevat (Mikko) Lehtonen ja (Sami) Vatanen. Ehkä jopa (Petteri) Lindbohm ja (Atte) Ohtamaa ovat sellaisia, jotka voisivat olla keskustelussa mukana, Hagman ynnäili torstain Venäjä-ottelun ensimmäisellä erätauolla.

Lehtosta ja Vatasta on pohdittu yleisesti mahdollisiksi Pekingin olympiapakeiksi. Lehtonen pelaa nykyään KHL:ää SKA Pietarissa, mutta viime kaudella hän tahkosi NHL:ääkin. Vatasella NHL-kokemusta on yllin kyllin, mutta tällä kaudella hän tahkoaa Sveitsissä Geneve-Servettessä.

Lindbohm ja Ohtamaa ovat Lehtosen tavoin kevään 2019 maailmanmestareita. Lindbohm kiekkoilee KHL:ssä Helsingin Jokereissa, Ohtamaa puolestaan edustaa Oulun Kärppiä.

Olkinuora mukaan?

Hagman mietti, että Leijonien kolmesta maalivahdista yksi voisi olla Euroopasta. Hän väläytti kultaleijona Jussi Olkinuoraa, joka avasi Karjala-turnauksen torstaina nollapelillä Venäjää vastaan torjuttuaan 17 laukausta.

– Miten hienosti hän on pelannut KHL:ssä.

Olkinuora on pysäyttänyt tällä kaudella Metallurg Magnitogorskissa kiekot 18 ottelussa 94-prosenttisella varmuudella. Viime kaudenkin torjuntaprosentti 30 runkosarjaottelusta oli lähellä vastaavaa, 93,5.

Ojamäki?

Hyökkäyksestä Leijonien olympiajoukkueeseen ei ole juuri Euroopassa kiekkoilevia pelaajia spekuloitu. Hagman heitti kuitenkin pöytään yllättävän nimen.

– Jos (Niko) Ojamäki jatkaa tuohon malliin, häntä voisi ehkä joukkueeseen kuvitella. Hän pystyy pelaamaan myös rikkovassa kentässä. Jos hän on noin kuuma ja tekee maaleja…

MM-kullan ja -hopean arvokisoistaan Leijonissa saavuttanut Ojamäki on paukutellut tällä kaudella KHL:ssä Vitjaz Podolskissa 27 otteluun 19+11=30 tehopistettä. Hän ahnehti pirteästi laukaisupaikoille myös Leijonien Venäjä-ottelussa, vaikka tehoja ei lopulta tullutkaan.

– On mielenkiintoista nähdä myös (Valtteri) Filppula. Kaikki tietävät, kuinka kova pelimies hän on. Nyt hän on taas täällä. Ehkä hänkin voi olla jossain mielessä ajatuksissa.

Filppula iski 3–0-voitossa Venäjää vastaan Leijonien kolmannen maalin. Luotettavuudestaan ja tunnollisuudestaan tunnettu konkarihyökkääjä ja vuoden 2008 Stanley Cup -voittaja jätti NHL-jäät tänä vuonna pitkän rupeaman jälkeen taakseen ja siirtyi Sveitsin Geneve-Servetteen.

– Kovia pelaajiahan tuolla on, Hagman tokaisi Karjala-turnausjoukkueesta.

Entinen Leijonat-hyökkääjä pohti lopuksi, että jos NHL-pelaajat ovat olympialaisissa mukana, Euroopasta saattaisi olla suomalaiskiekkoilijoita yhdestä kolmeen.

– Tosi hienoa nähdä, että Suomella on noin hyvä joukkue. Tässä varmasti vaikuttaa just se, että kaikki haluavat päästä näyttämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja