Mainos

Niinistön paine kasvaa kokoomuksen presidenttikisassa

Kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön paine asettua puolueensa presidenttiehdokkaaksi kasvaa. Ryhmänsä kesäkokouksessa Porissa Niinistö ei vieläkään ottanut ehdokkuuteensa kantaa. Kokoomuspiireissä uskotaan kuitenkin yleisesti, ettei eduskunnan puhemise Riitta Uosukainen lähde ehdokkaaksi, jolloin Niinistön on se tehtävä.

Vaikka Kokoomuksen kesäkokouksen virallisissa puheissa presidenttipelistä ei mainittu halaistua sanaa, torikeskusteluissa se oli ykkösaihe. Puhemieskokouksessa Norjassa ollut Uosukainen ei Poriin päässyt, joten hänen kantaansa saadaan odotella vielä muutama päivä. Yleinen veikkaus kokoomuspiireissä kuitenkin on, ettei Uosukainen lähde peliin, vaan jättää kentän suosiolla Niinistölle - joka ei tänäänkään ehdokkuudestaan suoraan kieltäytynyt.

Kokoomusryhmästä löytyy kannatusta muillekin. Edellisissä presidentinvaaleissa Raimo Ilaskiven kampanjaa vetänyt edustaja Seppo Kanerva miettii, että kokoomuksen kannattaisi nyt tukea keskustan Esko Ahoa. Kanervan mukaan kokoomukselta luistaa ääniä Elisabeth Rehnille, ja loppusuoralla saattavat olla Aho ja Tarja Halonen.

Viisaampia oltaneen jo lähipäivinä, sillä kokoomuksen ehdokkaat on oltava selvillä kahden viikon kuluttua.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.