Mainos

Niinistö varoittelee turhasta verospekuloinnista

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön mielestä poliittisten päättäjien olisi syytä päätyä mahdollisimman pian yksimielisyyteen siitä, ettei mahdollisia yritysverotukseen liittyviä muutoksia saateta voimaan kesken yritysten tilikausien.

Niinistö vetosi tänään sen puolesta, että tästä linjasta myös tiedotettaisiin riittävän vakuuttavasti ja hyvissä ajoin. Tällä tavoin vältyttäisiin etukäteisiltä spekulaatioilta ja hätäisiltä yritysmuotoja koskevilta ratkaisuilta.

Eilen mietintönsä jättänyt verotyöryhmä esitti mm. osinkojen verotusten kiristämistä uudella 25 prosentin verolla. Suomen Yrittäjät on jo ehtinyt luonnehtia sitä tyrmäysiskuksi erityisesti pienituloisille yrittäjille.

Niinistö ei ottanut kantaa itse esityksen. Hän piti kuitenkin tärkeänä fair play -henkeä mahdollisten muutosten toimeenpanossa, olivat ne sitten millaisia tahansa. Mikään säännös tai rakenne ei muuttuisi ainakaan kesken tilikausien.

Niinistö muistutti, että nyt on pöydällä verotusta koskeva aika ison luokan paperi. Pienemmätkin muutosesitykset ovat aiheuttaneet pitkäaikaista liikehdintää ja tarpeettomiakin varautumisjärjestelyjä. Jo maanantaina saattavat tilitoimistojen puhelimet soida. Pienyrittäjät ja toimistot pohtivat, pitääkö yhtiömuotoja jo ryhtyä muuttaman. Niinistö pelkäsi, että hurja spekulointi rassaisi aiheettomasti asianomaisia.

Verotusasiat tulevat todennäköisesti esille hallitusneuvotteluissa ensi keväänä. Valtiovarainministerin mielestä jo etukäteen pitäisi antaa takuut siitä, ettei mitään yllätyksiä tapahdu kesken kaiken.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.