Nico Rosbergilta kova näkemys: Osa F1-kuskeista etulyöntiasemasta uuteen kauteen

Vuonna 2016 F1-uransa päättänyt Nico Rosberg uskoo, että kaikilla viimeisten kuukausien aikana simulaattoria ajaneilla kuljettajilla tulee olemaan etulyöntiasema uuden kauden käynnistyessä heinäkuun alussa.

Koronaviruksen aiheuttama tauko formuloista on ohjannut kuskit entistä tiivimmin virtuaalikilpailuiden puolelle. Viime sunnuntaina kahdeksan eri F1-kuskia ja monet urheilumaailman tähdet kisasivat toisiaan vastaan Azerbaijanin katuradalla, kun Williamsin 22-vuotias George Russell vei voiton nimiinsä.

– Jos minä vielä kisaisin, olisin joka päivä simulaattorin ratissa niin monta tuntia kuin mahdollista. Olen varma, että se auttaa sinua parantamaan taitojasi, Rosberg kertoi kesken sunnuntain kisalähetyksen.

– Otetaan esimerkiksi Roger Federer. Jos hän ei treenaisi viiteen kuukauteen, uskotko että hän voisi pelata ensimmäisen ottelunsa korkeimmalla tasolla?

– Minusta simulaattori pitää huolen siitä, että tietty taitotaso pysyy yllä ja voit jopa kehittyä hieman. Se tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten kaikki palaavat tauolta. Tuleeko simulaattorilla ajaneilla kuljettajilla todella olemaan etulyöntiasema? Kyllä minun mielestäni.

Normaalisti F1-kuljettajat voivat valmistautua uuteen kauteen talven testeissä, mutta tänä vuonna tilanne on toinen. Testit kaudelle 2020 suoritettiin jo helmikuussa, eikä niitä tulla toistamaan ennen kauden ensimmäistä osakilpailua Itävallassa.

Rosbergin mielestä ensimmäiset hetket aidon formula-auton ratissa voivat tuntua varsin hankalilta kaikille kuskeille näinkin pitkän tauon jälkeen.

– Muistan yhä ne ensimmäiset kierrokset talvitauon jälkeen. Sinä huomaa saman tien, ettet ole henkisesti valmis siihen nopeuteen ja kaikkeen muuhun, mitä siinä ohella tulee. Sinulla on hyvin ruosteinen olo. Näin pitkän tauon jälkeen kuljettajat tulevat huomaamaan tämän kaiken, joten on hyvä, että he yrittävät tehdä mahdollisimman paljon valmistautuakseen kisojen alkuun.

Lähde: gptoday.com

Lue myös:

    Uusimmat