Mercedeksen tekniikkavelho kertoi Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin koettelemuksista koronatauon aikana: "Se oli varmasti kova kolaus"

Mercedeksen tekninen johtaja James Allison on kertonut, miten koronaviruspandemian aiheuttama odotus on hänen mielestään vaikuttanut Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin valmistautumiseen lykkääntyneen kauden alla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avausviikonloppu ajetaan Itävallassa 3.-5. heinäkuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Formula 1 kärsi muiden kilpasarjojen tavoin suuren kolauksen maaliskuun puolivälissä, kun alkava kausi määrättiin keskeytyneeksi vallitsevan koronaviruspandemian takia. Australian osakilpailu peruttiin vain joitain tunteja ennen ensimmäisten harjoitusten alkua, mikä luonnollisesti aiheutti hämmennyksen ja pettymyksen tunteita kaikissa talleissa.

Allisonin mukaan pitkän odotuksen keskelle joutuneilla kuljettajilla ei ole ollut viimeisen yhdeksän viikon aikana muuta tekemistä kuin kohentaa fyysistä kuntoaan.

– Uskoisin, että koronaviruksen aiheuttama hiljaiselo on tuntunut henkisesti kovimmalta kuljettajille. Kaikki tunteiden huiput, sekä hyvät että huonot, ovat olleet moninkertaisia, Allison kuvaili.

– Olit jo täysin valmis uuden kauden alkuun, kun se kaikki vietiin sinulta pois, niin kuin nyt Melbournessa kävi. Se oli varmasti kova kolaus kuskeille.

Allisonilla on kuitenkin täysin luotto Mercedeksen kuljettajakaksikkoon, kun ensimmäiset aika-ajot saadaan viimein käyntiin 4. heinäkuuta Itävallassa.

– Se on merkki heidän sinnikyydestään ja kilpailullisuudestaan, kun he lopulta siistivät itsensä kuntoon ja aloittavat uuden kauden pontevina ja elinvoimaisina.

– Minulla on hyvin vähän epäilyksiä siitä, etteivätkö sekä Lewis että Valtteri olisi täysin valmiita uuden kauden käynnistymiseen Itävallassa, Allison ennakoi itsevarmana.

Lue myös:

    Uusimmat