Kimi Räikkösen kilpakumppanilta tyly ennustus – tallikaverikin epäilee: "Hän ei tunne kaikkia kuskeja"

Kimi Räikkösen siirtymä NASCAR-sarjan kuninkuusluokkaan ei tule olemaan helppo, varoittaa moninkertainen kisavoittaja Denny Hamlin.

Räikkönen ajaa ensimmäisen Cup Series -kisansa sunnuntai-iltana Suomen aikaa Watkins Glenin radalla Trackhouse Racingin autolla.

Suomalainen F1-mestari on testannut Chevrolet Camaro ZL1 -autoaan ahkerasti ennen NASCAR-viikonloppua. Samalla tiimi on perehdyttänyt Räikköstä lajin erikoisuuksiin ja sääntöihin.

48 Cup Series -kisaa urallaan voittanut Denny Hamlin on varma siitä, ettei siirtymä tule olemaan näinkään kokeneelle kuskille helppo.

– Se on hieno mahdollisuus hänelle ja Trackhouselle, mutta ollakseen haastaja kisavoitosta, en usko sen olevan mahdollista, Hamlin sanoo suoraan Sports Illustrated -lehden mukaan.

– Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että se ottaa aikaa. Jos katsot ihmisiä, jotka ovat menestyneet koppiautoissa tultuaan avo-ohjaamoiden sarjoista, se vielä pitkän aikaa.

Hamlinin mukaan NASCAR-kuskien taso on noussut viime vuosina korkeaksi lisääntyneen datan hyödyntämisen ansiosta.

– Minusta on hyvä juttu lajille, että se saa hyvää julkisuutta, mutta muuten en usko sen muuttavan lajin dynamiikkaa paljoakaan, Hamlin ennustaa.

Myös Räikkösen tuore tallikaveri Daniel Suarez uskoo, että vaikka Räikkönen olisikin nopea kuski, kokeneiden kilpakumppanien temput saattavat tulla tälle yllätyksenä.

– Uskon, että hän tulee olemaan nopea. Vauhtia riittää, mutta kisaaminen tulee olemaan prosessi, koska sillä ei ole väliä, kuinka paljon harjoittelet simulaattorilla tai montako testiä ajat. Kisaaminen on kisaamista, Suarez kommentoi Motorsport.comille.

– Se on erilaista eikä hän tunne kaikkia kuskeja. Hän ei tiedä, miten he kisaavat tai kuinka aggressiivisia he ovat, joten se vie vähän aikaa. Voit tuoda maailman parhaan kuskin, ja häneltäkin ottaa aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja