NHL-ykköstähti Jesperi Kotkaniemelle loppumatonta ylistystä – "Uskomaton"

NHL-uransa kaksi ensimmäistä maalia värkännyt Montreal Canadiensin tulokashyökkääjä Jesperi Kotkaniemi, 18, sai käytännössä loppumatonta ylistystä joukkuekavereiltaan, kun Washington Capitals oli kaatunut lukemin 6–4.

Pääkuvan videolla Patrik Laineen hattutemppu Helsingin NHL-ottelussa.

Niin ikään kaksi maalia värkännyt Brendan Gallagher ylisti etenkin Kotkaniemen rusikoimaa 4–4-tasoitusta, joka syntyi, kun varsinaista peliaikaa oli enää reilut kaksi minuuttia jäljellä (video alla).

– Millä tavalla hän astuikaan esiin, kun joukkue tarvitsi häntä. Se oli iso maali massiivisella hetkellä, Gallagher kehaisi NHL:n verkkosivujen mukaan.

– Hän hyrrää maalilla. Hän selvästi haluaa maalata. Hän on hyvä pelaaja. Hän on pystynyt näyttämään sen lyhyessä ajassa. Homma tulee vain paranemaan, ja meille on aika siistiä olla osana hänen tällaista iltaansa. Tämä on jotain, minkä hän tulee muistamaan pitkään, kanadalaishyökkääjä jatkoi.

Ottelun voittomaalin 22 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä kiskaissut Max Domi yhtyi kehukuoroon.

– Hän on ollut uskomaton alusta lähtien. Hän on erityinen pelaaja. Hän tulee olemaan todella hyvä pelaaja pitkän, pitkän aikaa tässä liigassa ja tälle joukkueelle. Olemme onnekkaita, että hän on riveissämme ja innoissamme nähdessämme, että hän pärjää niin hyvin, Domi suitsutti.

– Hän on vasta 18-vuotias. Se, miten hän on käsitellyt tilanteen ja millainen itsevarmuus hänellä on ollut, on huomionarvoista. Hän on hyvin kunnioittavainen. Me kaikki rakastamme häntä joukkuekaverina ja pelaajana myös. Hän on hieno nuorukainen ja ansaitsee tämän.

Ottelun viimeisen osuman vain kaksi sekuntia Domin voittomaalin jälkeen tyhjään rysään ampunut Joel Armia ylisti myös porilaiskollegaansa.

– Olen todella onnellinen hänen puolestaan. Oli vain ajan kysymys, milloin hän maalaisi, Armia sanoi.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Kotkaniemi pelasi kauden 12. mittelönsä. Kasassa ovat nyt tehot 2+4. 

Lue myös:

    Uusimmat