NHL-maalihanansa upeasti avannut Jesperi Kotkaniemi muisti äitiään: "Toivottavasti hän ei itke nyt"

Montreal Canadiensin 18-vuotias hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi avasi NHL-uransa maalihanat ja osui heti kahdesti, kun Washington Capitals kaatui lukemin 6–4. Ottelun ykköstähdeksi valittu suomalaistulokas arveli antavansa äidilleen kiekon, jolla hän iski ensimmäisen kihauksensa.

Pääkuvan videolla Patrik Laineen hattutemppu Helsingin NHL-ottelussa.

– Toivon, että hän ei itke nyt. Toivon, että hän on myös onnellinen, Kotkaniemi sanoi toimittajille.

Kotkaniemi osui ensimmäisen kerran jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun hänen etukulmaan suunnannut laukauksensa ohitti Washington-vahti Braden Holtbyn.

– Minusta se oli onnekas. Toivon, että saan enemmän tuollaisia, Kotkaniemi sanoi osumastaan.

Kotkaniemi iski avausosumansa Joel Armian tarjoilusta. Toisen kerran hän maalasi, kun ketjun kolmas suomalaislenkki Artturi Lehkonen jakoi kiekon maalin takaa luukulle, ja Kotkaniemi survoi pelivälineen sisään.

– Pelasimme minusta hyvin. He tekevät kovasti töitä ja rouhivat kulmissa, joten on helppo pelata heidän kanssaan, Kotkaniemi kuvaili suomalaisketjun kemiaa.

Armiakin osui, kun hän iski ottelun päätösosuman tyhjään Washington-maaliin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Max Domin osumasta oli kulunut vain kaksi sekuntia – pienin aika kahden maalin välillä NHL:ssä koskaan.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin kuitenkin Kotkaniemi, ja montrealilaisyleisö palkitsi suomalaisen raikuvilla huudoilla.

– Oli aika hullua, kun kuulin yleisöltä tuollaista, Kotkaniemi iloitsi.

Kotkaniemi on nyt värkännyt kauden 12 ottelussaan tehot 2+4.

Lue myös:

    Uusimmat