Ylistetyn suomalaisen NHL-sankarin voittohaastattelu naurattaa – "Rakastan tätä jätkää"

St. Louis Bluesin suomalaismaalivahti Ville Husso, 25, keräsi faneja annettuaan suorasanaisen haastattelun ensimmäisen NHL-voittonsa jälkeen.

Husso oli tahkonnut AHL-pelejä kaudesta 2016–17 lähtien, mutta joutui odottamaan NHL-debyyttiään tähän vuoteen saakka.

Odotus oli ollut pitkä ja ajoittain myös raastava. St. Louis oli Husson aikana voittanut ensimmäisen Stanley Cup -mestaruutensa 2019, jolloin suomalaisvahti oli harjoitellut joukkueen mukana ja nosteli jäällä pokaaliakin. Hussosta ei kuitenkaan tullut Stanley Cup -voittajaa, sillä hänellä ei ollut pelattuja otteluita.

Tänä vuonna Husso pääsi viimein taalajäilläkin tositoimiin. Ensimmäinen ottelu oli tammikuussa vielä kylmää kyytiä: Husso vaihdettiin maalilta pois kolmanteen erään, kun Colorado Avalanche johti taistoa 4–0. Colorado vei koitoksen lopulta 8–0.

Toisessa NHL-pelissäkin tuli tappio, kun Los Angeles Kings oli parempi lukemin 6–3. Nyt sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa kuitenkin napsahti, ja Husso torjui St. Louisin 4–1-voittoon Anaheim Ducksia vastaan. St. Louis käänsi taiston edukseen avauserän 0–1-tappioaseman jälkeen.

Husso otti 25 torjuntaa ja keräsi suurta ylistystä. St. Louis -kapteeni Ryan O’Reilly kehui suomalaista tämän tyyneydestä.

– Jotkut hänen tekemistään torjunnoista olivat uskomattomia, O'Reilly suitsutti. 

Kaksi maalia ottelussa tehnyt St. Louisin varakapteeni Brayden Schenn yhtyi lauluun.

– Hän oli odottanut tätä hetkeä. Emme minusta pelanneet hänen edellisissä 1,5 ottelussaan hänen edessään niin hyvin kuin meidän olisi pitänyt, ja tänään hän piti meidät mukana alussa. Hän teki joitain laatutorjuntoja ja ansaitsee todella ensimmäisen voittonsa. Tämä kasvattaa hyvin hänen itseluottamustaan, Schenn sanoi.

Husso itse veisteli pelin jälkeen jäänviileitä kommentteja Fox Sportsin haastattelussa.

– Aloituksemme oli tänään paska, mutta saimme sen jälkeen pelimme kasaan ja dominoimme. Se oli iso voitto meille, Husso heitti.

Suomalainen sai sanoillaan välittömästi faneja.

– Rakastan tätä jätkää, muun muassa 101 ESPN St. Louisille juontajana työskentelevä Brandon Kiley kirjoitti Twitterissä.

Eräs heitti nauravien emojien kera, että "Ville Husson pitäisi tehdä kaikki pelinjälkeiset haastattelut".

Husson sanomiset olivat törmäyskurssilla sen kanssa, että julkisesta kielenkäytöstä tavataan olla Amerikassa tarkkana.

– Uskon, ettei Ville Husso ymmärrä, että hän ei saisi sanoa paska-sanaa live-tv:ssä, yksi kommentoija heitti.

Kiekko talteen

Tarina ei vielä kerro, miten joukkuekaverit Husson haastatteluun suhtautuivat, mutta muutoin he olivat Hussonkin mukaan olleet innoissaan. Suomalainen sai ensimmäisestä NHL-voitostaan kiekon talteen ja esitteli sitä myös haastattelussa.

– Se oli hyvä peli minulta ja hyvä peli joukkueelta myös. He tekivät tästä minulle helppoa, hän summasi.

Fox Sports Midwest -tili oli siivonnut Twitterissä jakamastaan pätkästä pois Husson ensikommentit.

Lue myös:

    Uusimmat