Jesperi Kotkaniemi velmuili superillan pelanneesta Antti Niemestä – sai vertauksia supertähteen: "Naurettavaa"

Montrealille häikäisevän osuman iskenyt Jesperi Kotkaniemi oli terottanut kielenkantansa, kun Canadiens kukisti Florida Panthersin jääkiekon NHL:ssä maalein 5–1.

Illan ehdoton ykköshahmo oli 52 torjuntaa napannut Montreal-maalivahti Antti Niemi. Kotkaniemi veisti suomalaismaanmiehestään huumoria.

– Minusta "Nemo" oli vähän parempi kuin tavallisesti, Kotkaniemi aloitti NHL:n verkkosivujen mukaan.

– Pilailen vain. Hän oli uskomaton.

Kotkaniemen omaa taidonnäytettä oli fantastinen 4–1-osuma, jossa hän puikkasi vasemmalta laidalta maalille ja iski kiekon veiviensä päätteeksi sisään. Kotkaniemi malttoi jättää nostonsa hetkeen, jolloin hän oli kiertänyt maalin oikealle kulmalle (video alla).

– En tiedä, mitä tuossa pelitilanteessa tapahtui. Minulla oli paljon tilaa, ja pistin vain kiekon verkkoon, Kotkaniemi kertoi.

Andrew Shaw (joukkue) sanoi minulle, että maali oli aika mintti (pretty mint), joten luotan ja uskon häneen. Minusta se oli aika mintti, suomalainen tulokashyökkääjä veisti.

3–1-osuman värkännyt joukkuekaveri Max Domi vertasi Kotkaniemen maalia silkkikätisen supertähden Pavel Datsjukin suorituksiin.

– Se oli naurettavaa. Hänellä on niin paljon taitoa. Hän näyttää Datsjukilta tavalla, jolla hän piti kiekkoa. Se oli erinomainen maali, Domi ylisti.

Entinen NHL-ässä Datsjuk pelaa nykyään KHL:ää SKA Pietarin kapteenina.

Lue myös:

    Uusimmat