NHL-väki ahtautuu kahdeksi kuukaudeksi tiukasti rajattuun kuplaan – tällaista on supertähtien aidattu arki

NHL-kauden on määrä jatkua elokuun ensimmäinen päivä Torontoon ja Edmontoniin rakennettavissa "kuplissa". Jälkimmäisessä kaupungissa asuvat ja pelaavat läntisen konferenssin 11 joukkuetta täysin ainutlaatuisissa olosuhteissa.

Seurojen yli 600 työntekijää, liigan henkilökuntaa ja TV-lähetysten parissa työskentelevät saapuvat rajoitettuun tilaan Edmontonissa sunnuntaina, ja heidän on määrä pysyä alueella lokakuuhun asti, kertoo The Athletic

Edmonton Oilersin varapresidentti Tim Shipton kertoo töiden jatkuvan kellon ympäri, jotta Oilersin kotiareena ja majoittavat hotellit olisivat valmiita vastaanottamaan vieraat.

JW Marriott -hotelli toimii NHL-väen pääasiallisena majoittajana Edmontonissa. Oilersin kotiareenan välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta hotellista on rakennettu suora kulkuyhteys areenalle siten, ettei pelaajien tarvitse kulkea ulkoilmassa lainkaan.

– Arkisia rutiineja on muutettava hiukan ja totuttava olemaan hotellissa. Jos olet muutaman kuukauden hotellissa, se on hyvä merkki, ei huono, Oilers-puolustaja Darnell Nurse kertoi The Athleticille.

Toisena majoittavana hotellina toimii Sutton Place. NHL on määrännyt, että läntisen konferenssin runkosarjasta kuusi prosentuaalisesti eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta majoittuvat pelien alkaessa Marriottissa ja muut Sutton Placessa.

Molemmat hotellit sijaitsevat viiden minuutin kävelyetäisyyden päässä hallista, mutta myös bussiyhteys on mahdollinen hotellin vieraille.

Bussikuskit eivät ole velvoitettuja pysymään kuplassa, mutta heidät testataan NHL:n ohjesäännön mukaisesti päivittäin. Busseihin ollaan asentamassa myös pleksejä, jotta matkustajat ja kuljettajat eivät joudu kontaktiin keskenään. Kaikki bussit desinfioidaan käytön jälkeen.

Aidattu kupla-alue käsittää molemmat hotellit, niitä yhdistävät käytävät ja aluetta valvovan turvallisuushenkilökunnan voimin.

Järjestäviä kaupunkeja valittaessa Edmontonin tarjouksen valttikorttina toimi pelaajien mieliharrastus golf, jonka turvallinen pelaaminen aiotaan mahdollistaa erottamalla tietyt päivät paikallisilla viheriöillä vain NHL-väen käyttöön.

– Ihmisten fyysiselle ja henkiselle terveydelle on tärkeää päästä raittiseen ulkoilmaan, Shipton muistuttaa.

Aiemman suunnitelman perusteella NHL-kausi oli tarkoitus pelata loppuun Las Vegasissa, jossa olosuhteet olisivat olleet pelaajille mukavammat, mutta suunnitelmasta luovuttiin kaupungin kasinoiden kieltäydyttyä sulkemasta oviaan uudelleen, jonka lisäksi tautitapaukset ovat lähteneet uuteen nousuun.

Lue myös:

    Uusimmat