NHL suunnittelee jättimäistä operaatiota kauden jatkamiseksi – näin liigan komissaari kommentoi

NHL:n komissaarin Gary Bettmanin mukaan liiga sunnittelee loppukauden pelaamista tarkoin valikoiduissa paikoissa, mahdollisesti ainoastaan kahdessa eri kaupungissa.

Tuoreimman suunnitelman mukaan NHL voisi jatkua mahdollisesti vain 2–4 kaupungissa, joissa olisi niiden lukumäärästä riippuen yhteensä 6–12 joukkuetta.

Ensin tämän hetken 24 parasta NHL-joukkuetta kilpailisivat paikoista 16 joukkueen pudotuspeleihin, jonka jälkeen playoffit jatkuisivat samoissa kaupungeissa ilman yleisöä. Myös pudotuspelien pelaaminen suoraan 24 joukkueen vahvuisina on ollut esillä.

Pelaajat majoittuisivat kaupungeissa tarkoin valikoituihin hotelleihin karanteeninomaisissa järjestelyissä.

Otteluita voitaisiin pelata pikatahdilla, kuten turnauksissa, useampi peli päivässä, kun matkustaminen ja muu logistiikka eivät veisi aikaa.

– Olemme työskennelleet erittäin lujaa sen jälkeen, kun liiga meni tauolle 12. maaliskuuta, Bettman sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Bettmanin mukaan tahtotila liigalla ja kannattajilla on se, että Stanley Cup päästään antamaan tämänkin kauden päätteeksi.

Missä pelataan ja miten testataan?

Bettmanin mukaan liiga kartoittaa tällä hetkellä sopivia ehdokkaita 8–9 kaupungin joukosta. Kanadalaiskanava Sportsnetin mukaan keskusteluissa on ollut esillä muun muassa Ohiossa sijaitseva Columbus ja Nevadan suurin kaupunki Las Vegas.

Myös Kanadan kaupunkeja harkitaan, mutta ongelmaksi saattaisi muodostua maiden rajan ylittäminen, mikä vaatisi järeitä karanteeneja jo entuudestaan jättimäiseen operaatioon. Edmonton Oilers on ainakin tarjoutunut isännöimään pelejä.

Oma lukunsa olisi pelaajien ja muiden seuratyöntekijöiden testaaminen koronaviruksen varalta. Bettmanin mukaan on tärkeää, ettei NHL syö muun yhteiskunnan resursseja ja testauskapasiteettia.

– Minulle on kerrottu, että kapasiteetti riittäisi testaamiseen, ja varmasti seuraavien kuukausien aikana se kapasiteetti vain kasvaa, Bettman sanoi.

– Se on kuitenkin perustavanlaatuinen kysymys, emmekä varmuudella olisi jonon kärjessä lääketieteellisen tarpeen kannalta arvioituina.

Bettman ei osannut antaa tarkkaa arviota, milloin suunnitelmat voisivat mahdollisesti toteutua. Komissaari myönsi, että kotimaistaan saapuvien eurooppalaispelaajien karanteeniasia on sekin vielä selvittämättä.

NHL:n varaustilaisuuden osalta ei ole tehty Sportsnetin mukaan vielä minkäänlaisia päätöksiä. Perinteisesti varaustilaisuus järjestetään Suomen juhannuksen tienoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja