NHL historiallisen tilanteen äärellä – pelikonsolin kuplaan kantava Kasperi Kapanen luottaa lääkäreiden ohjeisiin: "Ainahan on tilanne, että vähän pelottaa"

NHL-joukkueet aloittivat maanantaina käynnistyneillä harjoitusleireillä valmistautumisen historian omalaatuisimpaan loppukauteen. Kausi pelataan päätökseen suljetuissa ympäristöissä Torontossa ja Edmontonissa koronavirusuhan pienentämiseksi.

Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen tiedostaa tautitilanteen Yhdysvalloissa, mutta luottaa pelaajien saamaan ohjeistukseen. 

– Olen valmis pelaamaan, ei tämä tilanne sillä tavalla pelota. Tietysti pitää olla varovainen, pestä kädet ja käyttää tietenkin maskia. Teemme kaiken, mitä lääkärit pyytävät tekemään. Ainahan on tilanne, että vähän pelottaa, jos sen saa. Liiga on kuitenkin hoitanut hyvin asiat, jotta alueen sisällä on turvallista, Kapanen kertoi MTV Urheilulle.

Joukkueet ja pelaajat siirretään kauden ratkaisussa turvamääräysten johdosta "kuplaan". Itäisen konferenssin pudotuspelit pelataan kaikkineen Torontossa, kun taas Edmonton isännöi läntistä konferenssia. Kapanen kertoo puhelimen näyttelevän merkittävää roolia pudotuspelien eristysaikana, mutta nostaa älylaitteen rinnalle tärkeinä viihdyttäjinä pelikonsolin ja -kortit.

Koronaviruskevään alkupuoli sujui tyttöystävän perheen luona Connecticutin osavaltiossa, mutta viimeiset pari kuukautta ovat käsittäneet tiivistä harjoittelua Torontossa.

– He ruokkivat ja pitivät minusta huolta. Se oli hyvää aikaa, mutta on mukavaa olla takaisin kotona. Tunnen oloni hyväksi, Kapanen kertoi.

Käsillä oleva tilanne on vieras ja historiallinen, sillä sarjan historiassa ei olla koskaan aiemmin hypätty pitkältä tauolta suoraan pudotuspeleihin.

– Tilanne on mielenkiintoinen, mutta joukkueemme odottaa innolla vain pelien alkamista. Olemme työskennelleet lujaa ja on ollut hauska nähdä osa pelaajista kuntosalilla ja jäällä jo aikaisin aamulla.

Toronto kohtaa itäisen konferenssin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Columbus Blue Jacketsin. Sarjan ensimmäinen ottelu pelataan elokuun ensimmäinen päivä.


Lue myös:

    Uusimmat