NHL-kausi huipentumassa koronarajoituksilla kyllästetyssä "kuplassa" – ohjeiden rikkominen voi johtaa jopa varausvuorojen menettämiseen

38:57
Suomalaiset NHL-pelaajat kertoivat viime viikolla odottavansa vielä lopullisia päätöksiä kauden jatkumisen suhteen.

Jääkiekkoliiga NHL ja sen pelaajayhdistys ovat mediatietojen mukaan päässeet yhteisymmärrykseen sarjan jatkumiseen liittyvistä säännöistä.

Pelaajayhdistyksen valiokunnan on vielä hyväksyttävä säännöt, jonka jälkeen ne tulevat NHL-pelaajien äänestettäväksi yhdessä laajennetun työehtosopimuksen kanssa. NHL:n johtokunnan on niin ikään hyväksyttävä säädökset.

TSN:n kiekkotoimittajan Bob McKenzien mukaan joukkueet suunnittelevat palaavansa harjoitusleireille heinäkuun 13. päivä. Tätä vaihetta kutsutaan NHL:n suunnitelmissa kolmanneksi vaiheeksi.

Harjoitusleirien jälkeen kausi on määrä pelata loppuun kahdessa kaupungissa, jotka ovat tämän hetken tietojen mukaan Toronto ja Edmonton. 24 joukkueen pudotuspelivaiheen on määrä käynnistyä elokuun ensimmäinen päivä.

McKenzien mukaan säännöt sallisivat joukkueiden käyttää kolmannessa vaiheessa maksimissaan 30 kenttäpelaajaa ja rajatonta määrää maalivahteja.

40-sivuisen dokumentin perusteella kuka tahansa pelaaja voi jäädä kolmannen ja neljännen vaiheen ulkopuolelle ilman rangaistusta, mutta tämän on tiedotettava asiasta seuraansa tiistai-iltapäivänä itäisellä aikavyöhykkeellä kello 17 mennessä. Päivämäärät ja takarajat saattavat vielä kuitenkin muuttua.

Rajut sanktiot

TSN kertoo myös, että "NHL-kuplan" sisällä olevia tullaan testaamaan päivittäin koronaviruksen varalta. Tämä käsittää pelaajat, valmentajat, seurojen henkilökunnan, toimitsijat, kenttähenkilökunnan, järjestysmiehet, baarimikot, ruoka- ja ravintolahenkilökunnan areenoilla ja niiden ulkopuolella, hotellien työntekijät, kokit ja kuljetusvastaavat.

Korona-ohjeistuksen laiminlyöminen rajatulla alueella "voi johtaa merkittäviin taloudellisiin sanktioihin ja mahdollisesti varausvuorojen menettämiseen", kertoo TSN.

Koronavirustartunnan saanutta pelaajaa tullaan käsittelemään työehtosopimuksen mukaisesti loukkaantuneena pelaajana.

NHL-kausi keskeytyi maaliskuun 12. päivä. Pudotuspelien arvioidun aikataulun perusteella kausi huipentuisi Stanley Cupin loppuotteluihin lokakuun alussa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja