NHL-toimittajat listasivat MVP-ehdokkaita – Miro Heiskasesta ladottiin tylyä tekstiä

6:49
Tulosruutu selvitti viidennen finaalin tapahtumat: Dallas Stars kavensi ottelusarjan voitot 2–3:een, Miro Heiskanen kasvatti pistesaldoaan.

NHL-jääkiekkoliigan virallisen verkkosivuston NHL.comin toimittajat listasivat neljä ehdokasta pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi MVP:ksi. Dallas Starsin Miro Heiskasta ei listalta suomalaispuolustajan huimista otteista huolimatta löydy.

Dallas Starsin riveistä MVP:lle ojennettavan Conn Smythe -palkinnon voittajaehdokkaiksi on nimetty puolustaja John Klingberg ja maalivahti Anton Hudobin. Stanley Cup -finaaleja voitoin 3–2 johtavalta vastustajalta Tampa Bay Lightningilta ehdokaslistalle ovat yltäneet puolustaja Victor Hedman ja hyökkääjä Brayden Point. Hedmania, jonka kehutaan kontrolloivan pelitapahtumia, ehdottaa MVP:ksi peräti kolme toimittajaa, kun listan kaikki muut nimet ovat saaneet kannatusta yhdeltä toimittajalta.

Koko pudotuspelien pistepörssiä johtaa Tampa Bayn Nikita Kutsherov saldolla 7+26=33. Point on toisena yhden pisteen perässä ja Heiskanen heti kolmantena 26 (6+20) pinnallaan. Esimerkiksi MVP-ehdokkaaksi listattu Klingberg on Heiskasta viisi pinnaa jäljessä.

Toimittaja Tracey Myers nostaa Klingbergiä tämän luotettavuudesta kehuessaan esiin myös Heiskasen puutteita.

– Miro Heiskanen on saanut enemmän huomiota Starsin puolelta Conn Smythe -keskustelussa, mutta hän on myös ajoittain osoittanut nuoruuttaan sijoittumisessaan tai virheinä, Myers tylytti.

Historiatilastoja myllänneestä Heiskasesta, 21, tuli juuri NHL:n historian kymmenes pelaaja ja ainoa puolustaja, joka on naulannut urallaan NHL:n pudotuspeleissä 30 tehopistettä alle 22-vuotiaana. Heiskanen on takonut kaksissa pudotuspeleissä 39 peliin pinnat 8+22=30.

Heiskasen edustama Dallas ja Tampa Bay kohtaavat NHL:n finaalisarjassa seuraavan kerran tulevana yönä Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja