Tampa Bay Lightning: karu uutinen – kapteeni ulos NHL:n finaaleista

Tampa Bay Lightningin kapteeni Steven Stamkosia ei enää pelaa NHL-jääkiekkoliigan tämänvuotisissa Stanley Cupin finaaleissa. Asian vahvisti medialle Tampa Bayn päävalmentaja Jon Cooper.

Vammojen takia sivussa olleen Stamkosin, 30, paluu jäälle oli ylipäätään yllätys Cooperille. Kanadalaishyökkääjä teki seitsemän kuukauden tauon jälkeen paluun tositoimiin finaalisarjan kolmannessa pelissä.

Vaikka Stamkos pelasi tuossa ottelussa Dallas Starsia vastaan alle kolme minuuttia, hän onnistui iskemään ainoalla laukauksellaan maalin, 2–0-osuman 5–2-voitossa.

– Ollakseni rehellinen en ajatellut, että hän pelaisi ollenkaan näissä pudotuspeleissä. En usko, että kukaan meistä ajatteli. Hän kuitenkin tarjosi meille 2.47 minuuttia briljanttia jääkiekkoa, se on ilmiömäinen tarina. Hän teki valtavan maalin meille voitossa, Cooper sanaili.

Stamkos kärsi vammoista runkosarjan loppupuolella ja koki uusimman loukkaantumisensa pudotuspeleihin valmistavalla harjoitusleirillä. Hän pystyi kuitenkin sen jälkeen palaamaan jäälle – hetkeksi.

Urallaan kahdesti NHL:n maalikuninkuutta juhlinut Stamkos ehti pelata runkosarjassa 57 ottelua tehopistein 29+37=66. 

– Toivottavasti näemme hänet seuraavan kerran jäällä, kun pokaali jaetaan, Cooper sanoi.

Tampa Bay johtaa finaalisarjaa Dallasia vastaan voitoin 3–2. Seuraava ottelu käydään ensi yönä Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat