NHL-tähti Erik Karlsson tunnusti Leijonien sokkimaalin aiheuttaneen pelkoa: "Tekivät yhdestä ohjauksesta"

Ruotsi voittaa jatkoajalla – Joel Eriksson-Ek musertaa Leijonien sensaation 2:05
Joel Eriksson Ek vapautti Tre Kronorin piinasta jatkoaikamaalillaan Leijonia vastaan.

Ruotsin voittomaalin jatkoajalla jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä Suomea vastaan iskenyt Joel Eriksson Ek antoi tunnustusta Leijonille, joka sai vastustajan loppuhetkillä jopa lamaantumaan.

Leijonat nousi ottelun päätösminuutilla 1–1-tasalukemiin Hannes Björnisen ohjauksella. Koko ottelun hallitsevana osapuolena olleen Tre Kronorin valtasi tässä vaiheessa epävarmuus, joka jatkui vielä jatkoajallakin.

Lopulta Ruotsi sai ylivoiman, josta Joel Eriksson Ek vapautti keltasiniset piinasta 2–1-voittomaalillaan.

– Se oli ehdottomasti yksi urani tärkeimmistä maaleista, Eriksson Ek huokaisi Hockey Sverige -sivuston mukaan.

Yllättävän passiivisesti jatkoajalla kolmella kolmea vastaan pelanneessa Tre Kronorissa tunnustettiin, että Björnisen tasoitus oli myrkkyä ruotsalaisten itseluottamukselle.

– Tulimme vähän passiivisiksi, mikä on ymmärrettävää. He tekivät maalin yhdestä ohjauksesta. Heillä oli kaksi ja meillä ehkä 17 (maalipaikkaa), mutta se voi joskus olla sellaista, NHL-tähti Erik Karlsson tiivisti SVT:lle.

– Pelasimme mielestäni äärimmäisen hyvän pelin alusta alkaen. Heidän maalivahtinsa (Emil Larmi) oli uskomattoman hyvä, ja he pelasivat todella fiksusti, joten tiesimme, että siitä tulee vaikea peli, vaikka he eivät esittäneet parastaan alkulohkossa, Karlsson jatkoi.

Ratkaisumaalin tehnyt Eriksson Ek kertoi myös, mitä Tre Kronorissa juonittiin, kun Leijonien 18-vuotiaalle hyökkääjälle Konsta Heleniukselle vihellettiin rangaistus jatkoajalla ja edessä oli ylivoima neljällä kolmea vastaan.

– Puhuimme vain, että yritetään liikkua sen mukaan, miten he ovat asettuneet. Sitten oli kysymys vain siitä, että etsitään se, joka on vapaana.

– Puhe oli, että tehdään seuraava maali, niin me voitamme pelin. Emme voineet alkaa roikottaa päätä, vaan mennä jäälle ja yrittää ratkaista peliä, Eriksson Ek kommentoi.

Jukka Jalonen vaahtosi viheltämättä jääneistä jäähyistä – nämä Ruotsin temput jäivät mietityttämään 0:23
Jukka Jalonen oli kriittinen tuomaristoa kohtaan Ruotsin ratkaisumaaliin johtaneesta jäähystä.

Lue myös:

    Uusimmat