Kalervo Kummola jyrähti Leijonien tappiosta – "amatöörit" tulilinjalla

Ruotsi voittaa jatkoajalla – Joel Eriksson-Ek musertaa Leijonien sensaation 2:05
Ruotsi voittaa jatkoajalla – Joel Eriksson-Ek musertaa Leijonien sensaation

Suomen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja, Tampereen nykyinen pormestari Kalervo Kummola ei ollut erityisen vakuuttunut Suomen ja Ruotsin välisen MM-puolivälierän loppuratkaisusta.

Verrattain nimettömällä joukkueella MM-kisoihin lähtenyt Suomi pani NHL-tähtiä vilisevän, turnauksessa voitosta voittoon edenneen Ruotsin puolivälierässä todella ahtaalle.

Kun Rasmus Dahlin laukoi Ruotsin johtoon viisi minuuttia ennen päätössummeria, harva uskoi Suomen enää nousevan.

Joukkue uskoi, ja Hannes Björninen ohjasi 1–1-tasoituksen verkkoon varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Suomen upea taistelu päättyi kuitenkin pettymykseen, kun Joel Eriksson Ek ohjasi jatkoajalla Victor Hedmanin laukauksesta Ruotsin 2–1-voittomaalin ylivoimalla.

Konsta Heleniukselle oli vihelletty vajaata minuuttia aiemmin koukkausjäähy tilanteesta, joka on puhuttanut ottelun jälkeen. Monien, mitä ilmeisimmin myöskään Kummolan mielestä tätä jäähyä ei olisi pitänyt viheltää.

– Upea peli Leijonilta. Ruotsi tarvitsi tuomarit apuun kaatakseen uudelleen syntyneet Leijonat. Hieno peli, minkä Latvian ja USAn amatöörituomarit pilasivat, Kummola kirjoitti ottelun päätyttyä X-tilillään.

Tämä kyseenalainen jäähy ratkaisi Ruotsi-trillerin 0:26