Jukka Jalonen raivostui MM-farssin jälkeen – läväytti rajun kommentin: "Kenen persettä ne nuolevat"

Tämä kyseenalainen jäähy ratkaisi Ruotsi-trillerin 0:26
Tämä kyseenalainen jäähy ratkaisi Ruotsi-trillerin

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi kuumana Ruotsi-puolivälieräottelun jälkeen.

Ruotsi oli parempi jatkoajalla lukemin 2–1. Ratkaisu syntyi, kun Leijonien hyökkääjälle Konsta Heleniukselle tuomittiin todella heppoinen jäähy.

Helenius nosti kahdesti Ruotsin hyökkääjän Adrian Kempen mailaa, mikä tuotti hänelle jäähyn.

Se syljetti Leijonien päävalmentajaa Jukka Jalosta.

– Hieno taistelu meiltä ja nostimme loppua kohden tasoamme. Siinä tuli vielä vähän apua hyville pelaajille tuomareiden puolelta. Harmittaa tuo viimeinen jäähy, mikä ei ollut jäähy. Tuomaritarkkailija ei siltikään tuota myönnä. Tuomarit eivät tee ikinä virheitä, Jalonen murisi ensin MTV Urheilun kameroiden edessä.

Jukka Jaloselta katkera tilitys jatkoajan Leijonat-jäähystä: "Tuomarit eivät tee ikinä virheitä" 2:02
Jukka Jaloselta katkera tilitys jatkoajan Leijonat-jäähystä: "Tuomarit eivät tee ikinä virheitä"

Tästä matka jatkui Ylen haastattelupisteelle.

– Ainahan se harmittaa, kun ison pelin häviää jatkoajalla ja vielä jäähyyn, joka ei ollut jäähy. Korostuneemmin ottaa päähän. Se oli tuomarivirhe, Jalonen aloitti.

– En itse ensin nähnyt mitään, mutta katsoin tilanteen videolta. Pari mailannostoa, mutta ei osu hanskaan. Täysin puhtaasti pelattu. Tuomaritarkkailija ei siltikään myönnä. Tuomari saa tehdä virheen, kun luulee. En tiedä, että miten se voi noin mennä. Ei vieläkään myönnä, vaikka itse näkee, ettei osu. Tämmöistä tämä maailma on. Tuomarit eivät tee virheitä, muut tekevät, Jalonen jatkoi murinaa.

Tästä matka jatkui Iltalehden kamerahaastatteluun.

– Kyllähän meitä kaikkia harmittaa, kun tuo ei ollut jäähyn paikka. Maila ei osu hanskaan, vaan mailaan. Nyt kävi näin. Ei voi mitään enää, Jalonen voivotteli.

Sitten oli aika astella kirjoittavien toimittajien puolelle.

Kierrokset nousivat.

– Näytimme videon tuomaritarkkailijalle, joka toki on aina tuomareiden puolella riippumatta siitä, että mitä kaukalossa tapahtuu. Eihän virheistä ikinä myönnetä mitään. Hän (tarkkailija) katsoi sen tilanteen pari kolme kertaa, eikä maila osunut kertaakaan hanskaan. Sitten hän sanoo, että se on ihan ok viheltää jäähy tuossa, kun hän luuli, että osui. Se on silloin ok. Se on sääntö, että jos luulee, että osuu, luulee, että on virhe, niin silloin voi viheltää. Sanoin, että mitä helvettiä, mitä meidän pelaajamme saa tehdä, jos hän nostaa kaksi kertaa mailaa, eikä osu hanskaan ja tuomari luulee, että osuu hanskaan. Viheltää, kun luulee, vaikka ei osukaan. Ja sitten se ei ole tuomarivirhe. Pyysimme, että voisitko sanoa, että se oli virhe. Sillehän ei voi enää mitään. Kerro nyt, että se oli virhe – että hän näki sen väärin. Täällä on kuulemma semmoinen sääntö, että voi viheltää väärin, Jalonen aloitti tykityksen.

– Joku vaikkapa kamppi: luulee, että on kamppi, mutta sitten selviää, että ei ollut kamppi. Mutta koska luuli, niin silloin voi viheltää. Silloin se hyväksytään, eikä se ole virhe.

Jaloselle huikattiin, että ottelun päätuomarit (Andris Ansons, Latvia & Sean MacFarland, USA) jakelivat useita hyvin kyseenalaisia jäähyjä puolivälieräottelun aikana.

– Siellä tuli kevyitä ja meidän hyväksi niitä ei tullut hirveästi. Siellä oli pari paikkaa, missä meidän olisi pitänyt olla ylivoimalla. Vähän olimme alakynnessä tuossakin mielessä. Tulee aina välillä mieleen, että kenen persettä ne nuolevat NHL:n suuntaan, jotkut. Oikeasti. Ollaanko väärässä vai ei, mutta siltä se välillä tuntuu, Jalonen murahti.

Lue myös:

    Uusimmat