NHL-seura laittoi Rasmus Ristolaisen ”kiusaamaan” vastustajia poikkeuksellisella tavalla – lopputuloksena jäätävä onnistuminen!

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on tullut tutuksi jämäkkänä ja fyysisenä puolustajana, joka on onnistunut härnäämään vastustajia tehokkaalla tavalla. Viime aikoina Ristolainen on ollut hieman poikkeavassa roolissa. Kokeilu on ollut enemmän kuin onnistunut.

Ristolainen, 25, ehti olla useamman vuoden ajan Sabresin ykkösylivoiman viivamies. Ristolainen on nakuttanut kyseiseltä paikalta tasaiseen tahtiin tehoja.

Viime viikkojen aikana Ristolainen on ollut aivan toisaalla. Nimittäin maalinedustalla, kiusaamassa vastustajia.

– Olen nauttinut tuosta todella paljon. Homma on toiminut ja minulla on ollut hauskaa, Ristolainen hehkuttaa muutosta Sabresin verkkosivuilla.

Sabresin valmennusjohto laittoi Ristolaisen ykkösylivoimaan maskimieheksi. Kokeilu on toiminut. Esimerkiksi viimeisissä viidessä ottelussa, joissa Ristolainen on ollut kyseissä roolissa, Sabresin ylivoima on tehnyt kuusi maalia yhteensä 13 yrittämällä (46%). Tämä kaikki siitä huolimatta, vaikka Sabresin ylivoiman tehotykki Victor Olofsson on ollut loukkaantuneena.

Yksi syy muutokselle on ollut se, että Sabresin puolustukseen on tullut uusi ylivoiman moottori – ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin. Viime otteluissa Sabres on pystynyt hyödyntämään molempia Rasmuksia samalla ylivoimalla – täysin eri rooleissa.

– 25 vuoden valmentajauran aikana olen usein nojannut siihen, että meillä on joku pelaaja, joka on kuin tehty maalinedustalle. Se voi olla hyökkääjä, jolla on siihen sopiva persoona, tai puolustaja. Tärkeää on se, että kyseinen pelaaja on vahva irtokiekoissa ja maalinedustan kaksinkamppailuissa. ”Risto” (Ristolainen) on ollut aivan loistava noissa taistoissa. Vahvan kamppailemisen lisäksi hän on rauhallinen ja hänellä on käsiä operoida kyseisellä alueella, Sabresin päävalmentaja Ralph Krueger analysoi ja kehuu.

Ristolainen on nakuttanut tämän kauden 47 ottelussa tehot 5+17=22.

Lue myös:

    Uusimmat