NHL-ottelussa erikoinen järjestely – hyökkääjätähti pelasi yhden vaihdon ja häipyi hallilta

Detroitin ja Arizonan välisessä NHL-ottelussa nähtiin erikoinen tilanne, kun veteraanitähti Phil Kessel poistui ottelusta heti ensimmäisen vaihdon jälkeen. Jäähallilta suoraan lentoasemalla matkannut Kessel kiirehti takaisin kotiin parin esikoista odottavan puolisonsa luokse.

Arizona Coyotesin Phil Kesselin ajatukset saattoivat olla jo muualla, kun kiekko putosi jäähän ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Kesselin ensimmäisen lapsen syntymä oli lähellä ja mies itse joukkueensa kanssa vieraskiertueella.

Ennen tiistaita 955 peräkkäistä ottelua NHL:n runkosarjassa pelannut hyökkääjä ei kuitenkaan halunnut jättää ottelua pelaamatta. Niinpä Kessel sopi valmennusjohdon kanssa pelaavansa ottelussa yhden vaihdon. Näin hän sai nimensä pöytäkirjaan ja huima peräkkäisten otteluiden sarja sai jatkoa.

Tiistain jälkeen 956 peräkkäistä ottelua pelannut Kessel on nyt vain kahdeksan ottelun päässä peräkkäisten pelattujen otteluiden kakkossijaa pitävästä Doug Jarvisista, joka pelasi aikanaan 964 peräkkäistä ottelua. Kärjessä listalla on Philadelphia Flyersin Keith Yandle, joka pelasi tiistaina ottelussa Vegasia vastaan. Yandlen lukema on nyt 978 peräkkäistä runkosarjan ottelua.

Kesselin ainoa vaihto Detroit-ottelussa kesti 30 sekuntia. Tuossa ajassa Kessel ehti jo maalipaikaan ja kirjasi tilastoihinsa yhden laukauksen. Osuma jäi kuitenkin syntymättä.

– Hän halusi pelata koko ottelun, mutta vaadin, että tekisimme näin, valmentaja André Tourigny sanoi.

– Lapsen syntymä on tärkeämpi kuin kaikki maailman jääkiekko-ottelut.

Sitten Kessel hyvästeli joukkuekaverinsa, luisteli pois jäältä, käveli pukuhuoneeseen ja lähti hallilta kohti lentoasemaa, mistä seuran omistajan Alex Meruelon järjestämä kone lennätti miehen takaisin Phoenxiin.

Arizona pelaa seuraavan ottelunsa Torontossa torstaina, ja Kessel aikoo olla mukana kokoonpanossa.

Lue myös:

    Uusimmat