Patrik Laine tykitti NHL-kauden avausosumansa – maalivahti täysin aseeton viuhuvan rannelaukauksen edessä

Patrik Laineen kauden ensimmäinen maali jäi Winnipeg Jetsin ainokaiseksi joukkueen hävittyä toista kertaa kolmessa ottelussa NHL-kauden avauksessaan itärannikolla – tällä kertaa New York Islandersille maalein 1-4.

Laine avasi maalitilinsä toisen erän lopun 0-3-tappioasemassa. Jets rynnisti vastahyökkäykseen, ja kapteeni Blake Wheeler siirsi siniviivan jälkeen näppärästi suomalaisen haltuun.

Islanders-vahti Thomas Greiss ei juuri ehtinyt liikahtaa, kun Laineen viuhuva rannelaukaus sujahti hänen olkapäänsä yli maaliin yläriman kautta.

Maaleitta lähes kahdeksan erää tätä ennen pelannut Laine ehti luistella vain kaksi vaihtoa uudessa koostumuksessaan Wheelerin ja Mark Scheifelen rinnalla ennen kuin kiekko helähti verkkoon ensimmäistä kertaa.

Winnipegin takaa-ajo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä jo kolmannen erän toisella minuutilla Anthony Beauvillier iski irtokiekosta kotijoukkueen 4-1-johtoon. Leo Komarov merkittiin osumaan toiseksi syöttäjäksi.

Jets on avannut kautensa yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Torstaina joukkue kärsi 4-6-häviön New York Rangersin vieraana ja perjantaina se haki voittolaukauskisan jälkeen pisteet 5-4-voitolla New Jersey Devilsista.