Ville Heinola on alkanut fiilistellä huimalla NHL-debyytillään jälkikäteen – "Sen kanssa pitää painaa paljon hommia"

Ville Heinola voidaan luokitella jo nuorten MM-kisa -konkariksi:"Tänä vuonna on hieman isompi rooli ja pitää pelata niin että sen ansaitsee" 4:33
Ville Heinola kertoo NHL-reissustaan, nuorten MM-kisoista ja tavoitteista tälle kaudelle.

18-vuotiaan puolustajan Ville Heinolan jääkiekkokauden alku oli maaginen, kun hän murtautui NHL:ssä Winnipeg Jetsin pelaavaan kokoonpanoon ja nakutti kahdeksaan peliin komeat tehot 1+4. Kiekollisilla taidoillaan säväyttänyt Heinola on alkanut fiilistellä huimalla taalaliigadebytoinnillaan jälkeenpäin.

NHL:ssä Heinola näki muun muassa New Yorkin Madison Square Gardenin kirkkaat valot. Jets ei kuitenkaan halunnut polttaa Heinolan tulokassopimuksen ensimmäistä vuotta, ja nuorukainen suuntasi ennen kymmenen pelin täyttymistä takaisin Suomeen ja Lukkoon.

– Kun siellä oli, ei sitä oikein miettinyt tai tajunnut, missä on. Ennemmin nyt jälkeenpäin kun on nähnyt videoita sieltä, on ruvennut miettimään, että aika hieno kokemus. Ei sitä siellä osannut sillä lailla miettiä, Heinola ruotii MTV Urheilulle.

NHL-kokemus antoi Heinolalle luonnollisesti arvokasta pääomaa jatkoon.

– Tietysti näki, mitä maailman parhaat pelaajat ovat. Mittari on aika korkealla ja aika paljon hommia pitää paiskia, että sinne pääsee joku päivä takaisin pelaamaan. Kyllä se sellaisen hyvän käsityksen antoi, mitä pitää tehdä vielä.

Etenkin luistelua Heinola haluaa hioa.

– Nykypäivän jääkiekossa luistelun merkitys on aika iso. Sen kanssa pitää painaa paljon hommia, jos siellä haluaa pärjätä, puolustaja viittaa NHL:ään.

"Yritin saada rauhoitettua tilannetta"

SM-liigassa Heinolan tämän kauden ensimmäiset pelit sujuivat NHL-keikan jälkeen vielä nuhaisesti. 10 ensimmäistä peliä menivät tehopisteittä, kunnes juuri viimeisimmässä ottelussaan, viime perjantaina, Heinola kirjautti KalPaa vastaan sarakkeeseensa syöttöpinnan.

Heinola ei omien sanojensa mukaan tehottumuutta niinkään miettinyt.

– Lähinnä, kun alku oli vähän vaikea ja oli paljon tapahtunut pienessä ajassa, yritin takaisin (Suomeen) tultuani vain saada rauhoitettua tilannetta ja pelattua normipeliä alkuun. Yritin itse olla mahdollisimman vähän miettimättä pisteitä, että ne tulevat sitten kun ne tulevat.

Isompaa roolia Nuorissa Leijonissa

Heinola on mukana jälleen Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-miehityksessä. Vuosi sitten hän voitti Kanadassa kultaa; nyt vuodenvaihteessa vuoden kokeneempana edessä ovat Tshekin kisat.

– Edelleen sitä on innostunut. Päällimmäisenä kuitenkin tietää, että kisat on aina oma juttunsa, ei niitä voi oikein verrata keskenään. On aina uusi tarina ja uudet kujeet. On sillä lailla hienoa, kun ei ole mitään samanlaista ikinä.

– Itselläni on varmaan vähän isompi rooli kuin viime vuonna. Pitää vain pystyä pelaamaan sillä lailla, että ansaitsee sen roolin. Tietysti viime vuonna mukana oli (minua) paljon vanhempia. Nyt pelaajat ovat lähellä minun omaa ikääni. On hienoa päästä mittamaan, kun näkee sen oman iän mittarin.

Vaikka Nuorilla Leijonilla ei ole Kaapo Kakon kaltaista hyperlupausta tällä kertaa mukana, Heinola korostaa, että Suomen ryhmässä on hyvin leveyttä.

– On paljon hyviä pelaajia. Varmasti pystymme pelaamaan leveällä rintamalla nuo kisat.

– Tärkeää on, että joukkue hitsautuu yhteen ja ollaan kuin veljiä tuolla. Sitten siitä tulee hyvä.

Lue myös:

    Uusimmat