NHL:n sisäpiiritoimittaja paljasti Kaapo Kakon uuden miljoonasopimuksen taustat – edessä seurasiirto?

Kaapo Kakko teki vastikään uuden 2,4 miljoonan dollarin arvoisen yksivuotisen sopimuksen New York Rangersin kanssa. NHL:n sisäpiiritoimittajan Elliotte Friedmanin mukaan suomalaishyökkääjä saatetaan kuitenkin kaupata vielä ennen ensi kauden alkua.

Kaudesta 2019–2020 New York Rangersissa pelannut suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko on siirtohuhujen kohteena. Turkulainen teki vastikään uuden sopimuksen seuransa kanssa, mutta NHL:n sisäpiiritoimittajan Elliotte Friedmanin mukaan 2,4 miljoonan dollarin yksivuotinen siltasopimus saattaa jäämisen sijaan vauhdittaa tulevaa pelaajakauppaa entisestään.

Ennen sopimuksen tekemistä Kakko oli Rangersissa rajoitettu vapaa agentti, joten Friedman näkee allekirjoituksen selkeyttäneen Kakon tilannetta huomattavasti potentiaalisten seurasiirtojen kannalta.

– Mielestäni tämä on strategia seuralta ja agentilta sanoa, että "eliminoidaan arvailu, joten jos joku muu seura käy hänen kannaltaan järkeen ja sillä on halua reiluun kauppaan, me kaikki tiedämme, millaisia numerot ovat", Friedman totesi Sportsnetin 32 Thoughts -podcastissa.

Sportsnetin Jeff Marek Show’ssa Friedman lisäsi uskovansa Rangersin tekevän aktiivisesti liikkeitä siirtomarkkinoilla.

– Jos kaikki kuitenkin pysyy ennallaan ja Kakko ja Rangers ovat naimisissa ensi kaudella, kaikki ovat ok myös sen kanssa, Friedman totesi ja lisäsi kuvailunsa Rangersin ajatusmallista:

– Jos tämä pysyy samana, me saamme sen toimimaan. Jos tämä (sopimus) saa ehdotuksen irtoamaan, me kuuntelemme.

Kesällä 2019 NHL:n varaustilaisuuden toisena pelaajana Rangersiin poimittu Kakko pelasi uransa toistaiseksi parhaan kautensa 2022–2023, kun hän takoi 18 maalia ja 40 pistettä 82 ottelussa. Päättynyt kausi oli 23-vuotiaalle laiturille hankalampi: vain 19 pistettä 61 ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat