Tännekö Patrik Laine kaupataan? NHL-asiantuntijalla kirkas näkemys: "Selvästi sopii"

Patrik Laine ja Columbus Blue Jackets etsivät parhaillaan ratkaisua, jonka avulla vaikeita aikoja kokenut tähtihyökkääjä pääsisi aloittamaan puhtaalta pöydältä uudessa NHL-seurassa.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman paljasti tuoreessa Sportsnetin NHL-podcastissa 32 Thoughtsissa olleensa saman Patrik Laine -tiedon jäljillä, jonka hänen kollegansa, The Athleticin Pierre LeBrun, onnistui uutisoimaan aiemmin tällä viikolla.

Uutisen mukaan Laine haluaa pois Columbuksesta, ja Blue Jackets on valmis auttamaan laituriaan etsimään uuden seuran. Friedman sai kuulla vastaavanlaisesta kuviosta jo kuluvan kauden aikana, kun Laine oli loukkaantuneiden listalla.

– Kuulin, että kun Laine oli tarpeeksi terve palaamaan takaisin, tämä tapahtuisi. Silloin Jarmo Kekäläisen johtama Blue Jackets oli antamassa Laineelle ja hänen agenteilleen mahdollisuuden yrittää järjestellä siirtoa. Kun Laine sitten kirjautui (NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen) tukiohjelmaan, jätin asian sikseen. Jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt tarkastaa tilanne uudelleen myöhemmin, Friedman taustoittaa.

Friedmanin mukaan Laine olisi kiinnostava pelaaja useammalle NHL-seuralle, mutta hänen loukkaantumishistoriansa, viime kausina heikentyneet tilastonsa ja 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkka seuraavien kahden kauden aikana laimentavat yleistä innostusta.

– Hänen sopimuksensa tekee asiasta monimutkaisempaa.

Friedmanin mukaan Columbus saattaa joutua nielaisemaan Laineen palkasta osan, jotta kauppa toisen seuran kanssa onnistuisi. Joka tapauksessa Blue Jacketsin on varauduttava maltilliseen saaliiseen kovia kokeneella suomalaishyökkääjällä kalastaessaan.

Friedmanin kanssa keskustellut toimittaja Jeff Marek on muodostanut kirkkaan vision Laineen tulevasta osoitteesta: hänen mukaansa Tappara-kasvatti sopisi kuin nakutettu vastikään Arizonasta toiseen osavaltioon Utahiin muuttaneeseen seuraan.

– Utahilla on tilaa palkkakatossa ja sillä on rahaa maksaa. Tietojeni mukaan he etsivät kokeneita pelaajia lyhyillä sopimuksilla ennen kuin heidän nuoret poikansa ovat valmiita (kantamaan vastuun). Joten jos sopii tuohon kuvaukseen, ja Patrik Laine selvästi sopii, mietin voisiko se olla ratkaisu, Marek summaa.

Friedman ei podcastissa varsinaisesti ota kantaa Marekin näkemykseen.

Laineen siirto Lauri Markkasen edustaman Utah Jazzin kotihalliin ja Salt Lake Cityyn muuttaneeseen NHL-seuraan olisi suomalaisittain äärimmäisen mielenkiintoinen. Ensi kaudella Utah Hockey Club -väliaikaisnimeä kantavassa organisaatiossa vaikuttavat entuudestaan puolustaja Juuso Välimäki ja laituri Matias Maccelli.

Loistavana pelinrakentajana ja syöttökoneena NHL:ssä tunnettu Maccelli olisi erityisen houkutteleva ketjukaveri laukauksestaan tunnetulle Laineelle.

Laineen nykyiseen sopimukseen Columbuksen kanssa on kirjattu osittainen siirron estävä pykälä, joten Tappara-kasvatilla on sananvaltaa siihen, mihin seuraan hänet lopulta kaupataan. LeBrunin mukaan hyökkääjän leiri suhtautuu asiaan kuitenkin joustavasti.

Lue myös:

    Uusimmat