Patrik Laine ei ainut – myös toinen NHL-suomalaisnimi siirtohuhujen kohteena

Patrik Laine ei ole nyt ainut NHL-suomalaisnimi, joka on kovien siirtohuhujen kohteena.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun kertoi kesäkuussa, että Laine, 26, on pyytänyt siirtoa muualle. LeBrunin mukaan Laineen nykyseura Columbus Blue Jackets suostui pyyntöön.

The Athleticin toimittaja Aaron Portzline jakoi tiedonmurusia Laineen tilanteesta tiistaina. Portzlinen mukaan Laine on yhä NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistys NHLPA:n hoito-ohjelmassa, minne hän hakeutui tammikuussa.

Tämä on pitkittänyt suomalaishyökkääjän siirtokuvioita.

Lainetta on huhuttu erityisesti Carolina Hurricanesin suuntaan. Kuviossa on mutkia matkassa, sillä Hurricanes on vaikean palkkakattotilanteen keskellä.

Laineen lisäksi myös NHL-seura New York Rangersin suomalaislaituri Kaapo Kakko on siirtohuhujen kohteena. Kakko, 23, allekirjoitti aiemmin kesällä yhden vuoden ja 2,4 miljoonan dollarin eli 2,2 miljoonan euron arvoisen jatkon Rangersin kanssa. Tämä ei ole kuitenkaan hidastanut siirtospekulaatioita, jotka pyörivät Kakon yllä.

New York Postin toimittaja Larry Brooks raportoi jo kesäkuussa siitä, miten Rangers oli "aktiivisesti" kaupitellut kesän 2019 ykkösvaraustaan (#2) muualle. The Hockey Newsin Remy Mastey kirjoitti viime viikolla siitä, miten Rangers jatkaa yhä suomalaisen kauppaamista, vaikka osapuolet tekivätkin tuoreen jatkon.

The Ahleticin toimittaja Julian McKenzie toi esiin väitteen, jonka mukaan Calgary Flames on seura, jota ”kannattaa pitää silmällä” Kakon suhteen.

New York Postin Mollie Walker huomautti, että Kakon sopimus on sangen helposti siirrettävissä. Suomalainen on myös nyt tapetilla, kun NHL:n vapaiden pelaajien markkinat ovat hiljentyneet kuun alun hässäkän jälkeen.

Kakko iski viime kaudella 61 NHL-runkosarjaottelussa tehot 13+6=19. Kevään pudotuspeleissä Kakolle merkattiin 15 pelissä tehot 1+1=2. Hän on edustanut Rangersia syksystä 2019 lähtien. 

Lue myös:

    Uusimmat