NHL-legenda Börje Salmingin yleisurheilijatytär avautui isänsä vakavasta sairaudesta – lähetti viestin tukijoille: "Välillä se ei auta hirveästi"

Ruotsin yleisurheilutähti Bianca Salming kommentoi Gefle Dagbladille NHL-legendaisänsä Börje Salmingin vakavaa sairautta. Salming kertoi elokuussa sairastuneensa ALS-tautiin. 

Salming ja hänen vaimonsa Pia kertoivat reilu viikko sitten Expressenin haastattelussa, että Toronto Maple Leafsissa lähes koko NHL-uransa pelannutta Salmingia ruokitaan letkun kautta ja että tämä on menettänyt puhekykynsä. Nyt myös useita Ruotsin mestaruuksia seitsenottelussa voittanut Bianca Salming avautui perheen tragediasta.

– Meillä oli aavistuksia jo aiemmin, mutta kun saimme tiedon, kokoonnuimme koko perheen voimin kotiin. Sitä on niin paljon toistensa kanssa kuin mahdollista ja yrittää elää mahdollisimman normaalia elämää. Yrittää auttaa häntä mahdollisimman paljon, jotta hän tuntee olonsa mahdollisimman hyväksi. Se on tärkeintä, Salming kertoi.

Salming on kiitollinen kaikesta rakkaudesta, jota perhe on saanut kokea viime aikoina, mutta lähetti myös viestin tukensa antaneille. 

– Olen saanut todella paljon rakkautta ja se on minusta hienoa kuulla kaikista, mutta joskus se muistuttaa jatkuvasti tapahtuvasta. Tiedän, että kaikki tarkoittavat hyvää, mutta välillä se ei auta hirveästi, kun saa kuulla, että millaisia kokemuksia muilla on samanlaisesta tilanteesta, Salming totesi.

– Se, mikä vaikuttaa minuun on se, että haluan olla isäni kanssa koko ajan ja samalla elämäni menee kahtasataa. Isä tulee aina ensin, mutta tiedän hänen haluavan, että jatkan yleisurheilua ja muuta. Se tekee minulle myös hyvän olon, Salming jatkoi.

Puolustajana pelannut Börje Salming edusti Toronto Maple Leafsia vuodesta 1973 vuoteen 1989. Uran viimeinen NHL-kausi oli tämän jälkeen Detroit Red Wingsissä. Salming pelasi yhteensä 1148 runkosarjaottelua tehopistein 150+637=787. Maajoukkueessa Salming saavutti MM-hopeaa sekä -pronssia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja