Isoveli kertoo tunteikkaana viime hetkistä Börje Salmingin kuolinvuoteen vierellä: "Pidin häntä kädestä"

0:30
Katso videolta, miten Börje Salmingia muistettiin tunteikkaasti Ruotsin SHL:n kaukaloissa.

Börje Salmingin veli Stig ehti Tukholmaan sanomaan hyvästit veljelleen.

Börje Salming vaipui ikiuneen torstaina Tukholmassa 71 vuoden iässä. Hänen kanssaan viime hetkillä oli jääkiekkolegendan perhe ja isoveli Stig Salming, joka kiirehti Gävelstä Tukholmaan pikavauhtia, että ehtii sanomaan veljelleen hyvästit.

– Pia (Börjen vaimo) soitti aamulla ja sanoi, että nyt on kiire, Stig Salming kertoo torstaipäivästä Expressenin mukaan.

Hän on kiitollinen, että ehti paikalle.

– Tämä on todella traagista, mutta sain olla mukana hänen vimieisenä tuntinaan. Istuin ja pidin Börjeä kädestä kun hän otti viimeiset henkäyksensä, isoveli sanoo.

– En pysty melkein puhumaan asiasta. Mutta se on fakta, että Börjeä ei ole enää. Ja se on todella surullista.

Börje Salming esiintyi viimeisinä viikkoinan kaksi kertaa suuren yleisön edessä – ensin Torontossa, jossa hän pelasi mittavan NHL-uran, ja viime viikolla Ruotsissa maan jääkiekkogaalassa.

– Hän halusi mennä Kanadaan ja halusi olla Globeissa. Hän sai hienoimmat kunnianosoitukset, mitä voi saada, Stig Salming kertoo.

Börje Salming kertoi aikaisemmin tänä vuonna sairastuneensa ALS-tautiin. Sairaus eteni nopeasti ja loppuvaiheessa Salming menetti puhekykynsä.

–Vaimoni menehtyi syöpään viime vuonna, ja se oli sama juttu. Se kesti kuusi kuukautta, aivan kuten Börjen kanssa.

Isoveli on ollut mukana Börjen suurissa hetkissä uran jälkeen, muun muassa patsaanpaljastustilaisuudessa ja kun paita nousi kattoon Torontossa. 

– Se on yksi vahvimmista muistoistani Börjen urasta, nähdä omin silmin, kuinka rakastettu hän on Torontossa. Hän on jättänyt uskomattoman jäljen urheilumaailmaan.

Jääkiekkomaailma on menettänyt yhden sankareistaa Börjen poismenon myötä, mutta Stig Salming on menettänyt pikkuveljen. Hän on kiitollinen ihmisille, jotka ovat sankoin joukoin osoittaneet osanottonsa.

– On luultavasti hienointa, mitä voi saada, että ihmiset osoittavat myötätuntoa. 

– Joskus mietin, miten voin kiittää kaikkia näitä mukavia ihmisiä, jotka osoittavat niin paljon empatiaa? En voi oikeastaan tehdä muuta kuin kiittää. Se merkitsee meille paljon, Salming päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja