Kaksi vuotta NHL-sopimusta jäljellä, ei ole pelannut kolmeen vuoteen – ruotsalaistähti saa hoitoa sotaveteraanien keskellä

Marc-Andre Fleury: Olemme todistaneet monen olleen väärässä 5:07

Johan Franzenilla on NHL-sopimustaan Detroit Red Wingsin kanssa jäljellä vielä kaksi kautta, mutta ruotsalaishyökkääjä ei ole pelannut otteluakaan kolmeen vuoteen. Aivovammasta kärsivää Franzenia hoidetaan Denverissä sotaveteraanien keskellä.

Videolla Vegas Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleury ennakoi Stanley Cupin finaalisarjaa.

Franzen sai aivotärähdyksen tammikuussa 2015, kun Edmonton Oilersin Rob Klinkhammer taklasi häntä ottelun loppuhetkillä. Hän oli loppukauden sivussa, mutta yritti palata tositoimiin seuraavana syksynä. Hän pelasi kaksi ottelua vain huomatakseen, ettei pysty pelaamaan täysipainoisesti. Sen jälkeen häntä ei ole kaukalossa nähty.

38-vuotias Franzen elätteli pitkään toiveita paluustaan, mutta ei hänestä enää NHL-pelaajaa tule.

Hänen vaimonsa Cecilia Franzen kirjoitti maanantaina blogiinsa "todella vaikeasta ja äärimmäisen tunteellisesta viikosta". Hän matkusti lapsiensa kanssa Coloradoon katsomaan Franzenia, joka on tehohoidossa Marcus Brain Health -instituutissa. Franzen kärsii edelleen aivotärähdyksen jälkeisestä oireyhtymästä.

– Viime kuukaudet ovat olleet todella huonoja. Jotain piti tapahtua ja ja olen niin kiitollinen, että löysimme tämän paikan, Cecilia Franzen kirjoittaa.

Maaliskuussa avatussa hoitolaitoksesta löytää lähinnä sotaveteraaneja ja Franzen oli ensimmäinen hoitoon otettu urheilija.

– Toisena päivänä ajauduimme isoon riitaan, mikä on normaalia useimmissa parisuhteissa, mutta yhdistettynä aivovammaan se ei ole enää rationaalista. Hänen mielensä palasi todella synkkään ja surulliseen tilaan. Aivovammasta kärsivän miehen kanssa elo ei ole helppoa, vaan se on kuin vuoristorata. Yritän kaikkeni tilanteemme parantamiseksi.

– Olemme ensimmäistä kertaa todella toiveikkaita tulevaisuuden suhteen ja Johan tuntee olonsa paljon paremmaksi hoitojen alettua. Tämä ei ole helppoa, mutta hänellä on suunnitelma ja hän voi alkaa hiljalleen treenata. Olen superylpeä miehestäni ja kuinka hän laittoi laiskan ahterinsa likoon!

Uransa kaikki 602 NHL-ottelua Detroitissa pelannut Franzen viimeisteli kymmenen kauden – ja kahden ottelun – aikana 187+183=370 pistettä. Hän voitti Stanley Cupin keväällä 2008 ja juhli Tre Kronorin kanssa maailmanmestaruutta vuonna 2006.

Lue myös:

    Uusimmat