NHL-suuruus Börje Salming menetti puhekykynsä – vaimo puhuu päivittäisestä tuskasta

Ruotsalaisen jääkiekkosuuruuden Börje Salmingin ALS-tauti on edennyt nopeasti huonoon suuntaan. Elokuussa sairaudestaan julkisesti kertonut Salming, 71, ei pysty enää puhumaan, ja suurimman osan ravinnostaan kiekkolegenda saa ruokintaletkun avulla.

Salmingin Pia-vaimo kertoi perheen vaikeasta tilanteesta ruotsalaislehti Expressenin maanantaina julkaistussa haastattelussa.

– Hänen sairautensa etenee todella nopeasti. On tuskallista nähdä joka päivä, miten heikossa kunnossa Börje on, Pia Salming sanoi Expressenille.

ALS-tauti rappeuttaa lihasten toimintaa ohjaavia liikehermosoluja ja johtaa vähitellen lihasten surkastumiseen. Kiirunalaiskasvatti Salming kertoi aiemmin, että hänellä oli puhevaikeuksia jo viime keväänä.

Entiset pelitoverit ovat tukeneet lujasti Salmingia ja tämän perhettä.

– Hän oli kaikille Pohjois-Amerikkaan saapuneille pelaajille todellinen roolimalli. Uskomaton pelaaja ja uskomaton ihminen. Taistele Börje, entinen NHL-hyökkääjä ja Ruotsin maajoukkuevalmentaja Bengt-Åke Gustafsson sanoi Expressenille.

Salming pelasi NHL:ssä 16 kautta Toronto Maple Leafsissa ja yhden kauden Detroitissa. Puolustaja teki uransa 1 148 NHL-runkosarjaottelussa tehopisteet 150+637=787.

Lue myös:

    Uusimmat