Pitkäaikainen ystävä kertoo viimeisestä tapaamisestaan NHL-ikoni Börje Salmingin kanssa – "Pystyn tuskin puhumaan"

Perjantaina menehtyneen Börje Salmingin läheinen ystävä, Tre Kronorin olympiakultaan luotsannut Curt Lundmark keskusteli kiekkolegendan lääkärin kanssa tiistaina. Lundmark ymmärsi keskustelun jälkeen, että pitkäaikaisen ystävän aika on vähissä. 

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen olympiakultaan Lillehammerissa vuonna 1994 johdattanut Lundmark osallistui tämän viikon tiistaina hyväntekeväisyystapahtumaan, jossa kerättiin varoja ALS:n kaltaisten sairauksen tutkimiseen. Börje Salming menehtyi perjantaina juuri ALS:ään. Hänen sairastumisestaan kerrottiin julkisuuteen alkusyksystä.

Tilaisuudessa Lundmark tapasi Salmingin henkilökohtaisen lääkärin. Keskusteltuaan terveydenalan ammattilaisen kanssa, Lundmark ymmärsi, että hänen rakkaalla ystävällään ei ole enää paljoa aikaa.

– Vaikka hän ei sanonut sitä suoraan, sain melko selvän kuvan. Hänen toiveensa siitä, että Börje eläisi vielä paljon kauemmin, oli mennyttä. Se oli vain päivien kysymys, Lundmark kertoo.

Vain päiviä myöhemmin Salming menehtyi. Vaikka Lundmark tiesi mitä on tulossa, oli asiaan mahdotonta valmistautua henkisesti. 

– Pystyn tuskin puhumaan. Se on niin helvetin kamalaa, että sanoja tuskin löytyy, Lundmark kertoo Aftonbladetille

Lundmark kertoo, että tapasi Salmingin vielä puolitoista viikkoa sitten, juuri ennen tämän Kanadan matkaa. 

– Olin hermostunut, kun menin sinne. Istuimme pari tuntia ja muistelimme vanhoja. Jälkikäteen ajateltuna tuntuu todella hyvältä, että saimme kokea sen hetken yhdessä, Lundmark päättää. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja