NHL julkisti toimensa syrjintää ja väkivaltaa vastaan: nollatoleranssi rangaistuksen uhalla, valmentajat pakotetaan koulunpenkille

Vilttiketju – Urheilun viikon puheenaiheet 15:41
Huomenta Suomen Vilttiketju-osiossa keskusteltiin NHL-valmentajien metodeista nousseesta kohusta.

Jääkiekon NHL alkaa kehittää ohjelmia, joiden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta loukkaavasta käytöksestä ja estää sitä joukkueiden sisällä, komissaari Gary Bettman ilmoitti maanantaina

Henkinen ja fyysinen väkivalta nousi aiheena pinnalle NHL:ssä kolme viikkoa sitten, kun menestysluotsi Mike Babcock sai potkut Toronton Maple Leafsin päävalmentajan paikalta. Tämän jälkeen hänen valmennustyylistään alkoi ilmestyä paljastuksia.

Myöhemmin myös Bill Petersia ja Marc Crawfordia kohtaan on esitetty syytöksiä henkisestä ja fyysisestä väkivallasta, ja Peters sai potkut Calgary Flamesin päävalmentajan paikalta. 

Bettman keskusteli aiheesta maanantaina NHL:n johtoryhmän kokouksessa, jossa on mukana edustaja jokaisesta NHL-seurasta. 

– Viestimme on yksiselitteinen. Emme hyväksy minkäänlaista solvaavaa käytöstä, Bettman kommentoi. 

Bettman lisäsi, että liiga on käskenyt kaikkia liigapomoja ilmoittamaan välittömästi, jos he saavat vihiä jäällä tai jään ulkopuolella tapahtuvasta loukkaavasta käytöksestä. 

– Ilmoittamatta jättämisen kohdalla on nollatoleranssi. Näissä tapauksissa seuraa ja kyseessä olevia yksilöitä rangaistaan ankarasti.  

NHL perustaa myös vuosittain järjestettävän ohjelman, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta aiheesta ja antaa koulutusta monimuotoisuudesta. Kaikkien NHL- ja AHL-valmentajien sekä -seurapomojen on osallistuttava. Saman tyyppinen ohjelma saatetaan perustaa myös pelaajille.  

Väärinkäytösten varalle NHL järjestää myös puhelinpalvelun, johon voi tehdä ilmoituksia, myös nimettömänä. 

Lue myös:

    Uusimmat