Rasismikohun käynnistänyt kiekkoilija tapasi NHL-pomot, lupailee jo isoja muutoksia – "Sitä on odotettu jo kauan"

Viime viikkoina NHL:n yksi suurimmista puheenaiheista on ollut valmentajien rasistinen ja väkivaltainen käytös pelaajia kohtaan. Kohun käynnistänyt Akim Aliu tapasi hiljattain NHL-pomot asiaan liittyen.

Aliu kertoi viime viikolla, että kokenut valmentaja Bill Peters puhutteli häntä rasistisesti Rockford IceHogsin riveissä kaudella 2009-10. Aliun rohkea ulostulo käynnisti suuremman kohun, jonka keskiöön joutui juuri Peters. Peters päätti lopulta kohun myötä itse irtisanoutua NHL-joukkue Calgary Flamesin päävalmentajan paikalta.

Myrskyn lailla noussut kohu on aiheuttanut laajalti keskustelua NHL:n valmennusmetodien murroksesta. Aliu tapasi aiemmin tällä viikolla NHL:n komissaarin Gary Bettmanin ja muut sarjan pomot, joiden kanssa hän keskusteli vakavasta aiheesta.

– Viikko oli raskas, mutta meillä oli hieno keskustelu. He eivät olisi voineet olla yhtään mukavampia ja vastaanottavaisempia viestistäni, jota yritämme tuoda, Aliu kertoo ESPN:n mukaan.

Aliu uskoo, että kohun myötä NHL:n valmennusilmapiiri ja -metodit kokevat positiivisia ja jopa mullistaviakin muutoksia.

– Uskon, että iso muutos on tulossa. Sitä on odotettu jo kauan, ja olen innoissani, että se toteutuu.

Myös NHL-komissaari Gary Bettman oli tyytyväinen keskustelun antiin.

– Olemme tyytyväisiä, että tapasimme Akim Aliun ja kävimme tuottoisan ja vilpittömän keskustelun. Keskustelumme on osa laajempaa arviointia ja prosessia, jota liigamme käy läpi. Meillä on yhteinen tavoite: varmistaa, että jääkiekko on avointa kaikille, Bettman ja varajäsen Bill Daly toteavat liigan tiedotteessa. 

Lue myös:

    Uusimmat