NHL-hyökkääjä sairastui alkoholismiin – upea paluu huomioitiin muistopokaalilla

3:45
Videolla juttua yön NHL-kierrokselta.

Jääkiekkoilija Bobby Ryan on valittu NHL:n Masterton Trophyn voittajaksi. Ryan, 33, vetäytyi NHL-kentiltä usean kuukauden ajaksi, kun hän hakeutui alkoholismihoitoihin. Tämän jälkeen hän teki upean paluun kiekkokaukaloihin.

Masterton Trophy jaetaan pelaajalle, joka "kuvaa parhaiten sinnikkyyttä, urheiluhenkisyyttä ja omistautumista jääkiekolle".

Yhdysvaltalaishyökkääjä Ryan vetäytyi pois NHL-kentiltä marraskuussa, kun hän hakeutui alkoholismin takia NHL:n ja NHLPA:n avustusohjelmaan.

Ryan palasi pelikentille 25. helmikuuta – unohtumattomalla tavalla. Ensimmäisessä kotiottelussa paluunsa jälkeen Ryan tykitti hattutempun Vancouver Canucksin verkkoon.

– Minun on kiitettävä niitä ihmisiä, jotka tulivat ja tukivat minua asiassa, joka on vaivannut minua jo jonkin aikaa. Tällä on iso merkitys minulle, mutta toivon, että tämä merkkaa vielä enemmän vaimolleni, joka on joutunut joustamaan niin paljon, että olen päässyt taas jaloilleni, Ryan totesi.

Ryanin mukaan hän ei ollut varma, että palaako hän enää koskaan NHL-jäille vetäytymisensä jälkeen.

Ryanin lisäksi palkintoehdokkaina olivat Philadelphia Flyersin ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblom ja Dallas Starsin Stephen Johns. Kaksikosta Lindblom palasi pelikentille alkusyksyn pudotuspeleissä sen jälkeen, kun hänellä todettiin luusyöpä. Johns puolestaan teki paluun 22 kuukauden tauon jälkeen, kärsittyään pitkään pahoista aivotärähdyksen jälkioireista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja