NHL-hyökkääjä Leo Komarovilta avointa tekstiä Leijonista: "Joskus on halua, joskus taas sitten ei"

Koronaviruspandemia ajoi NHL-kiekkoilijan Leo Komarovin Suomeen:"Äkkilähtö tuli" 14:46
Videolla Leo Komarovin haastattelu.

Leo Komarov nousi aikanaan suomalaisten suosioon, kun hän takoi miestä seinälle Leijonat-paita päällään. Maajoukkueessa kevään 2011 maailmanmestaria ei ole kuitenkaan hetkeen nähty. Missä mennään?

Juuri nyt Komarov on Suomessa. Hän ja kaikki muutkin NHL-pelaajat ovat pakkolomalla, kun koronaviruspandemia on laittanut taalajääliigan pelit säppiin.

Komarovin mukaan hän ei ole edes jaksanut miettiä sitä, että jatkuuko NHL-kausi vai ei.

– Heti kun tämä koronavirustilanne tuli, niin olin sitä mieltä, että urheilu tai lätkä… ihan sama, että mikä homman nimi on. Tärkeintä oli se, että saataisiin tämä (pandemia) kuriin. Turha sitä on jahkailla, että pelataanko kausi loppuun, onko yleisöä ja niin edelleen. Terveyden pitää tulla ensimmäisenä, Komarov miettii MTV Urheilulle.

Yleinen epävarmuus on vienyt myös Komarovin mietinnän äärelle.

– Tämmöisiä tilanteita näkee yleensä vain elokuvissa. Ja nyt ollaan realiteettien äärellä. Tämä juttu on ihan oikeasti päällä.

– Tässä on ollut kuitenkin niin, että silloin kun on herännyt, on saanut tehdä mitä haluaa. Nyt voi käydä niin, että tämä kaikki tulee vielä uudestaan vastaan, Komarov pohtii ja viittaa koronavirusaaltoihin.

Muuttunut mies

Komarov ponnahti kiekkokansan tietoisuuteen kaudella 2005-06 Ässissä. Tuolloin rämäpäinen nuorukainen taklasi kaikkea mikä liikkui. Hän oli kuin ilmentymä porilaisesta hulluudesta.

Voimahyökkääjä, agitaattori.

Ärsyttäjä.

Komarov niitti mainetta pelityylillään. Lopulta häntä vietiin isompiin ympyröihin.

KHL. NHL.

Nyt hän on 33-vuotias. Aggressiivinen Komarov on nykyään… rauhallisempi?

– Ikä, Komarov sanoo välittömästi selitykseksi.

– Ja olenhan mää fiksumpi. Nuori Leo oli villi ja vapaa.

– Nyt täytyy miettiä muitakin. On perhettä ja lapsia. Mennään niiden ehdoilla.

Komarov kokee, että hän on saanut elää upeaa urheiluelämää vuosien varrella. On ollut Moskovaa ja Torontoa. Nyt New York.

Perheenlisäys on kuitenkin muuttanut miestä.

– Varsinkin tänä vuonna huomasin sen, että kun olimme olleet viikon ajan reissussa ja kun tuli kotiin, niin sitä ehti potea aitoa ikävän tunnetta. Ja vaikka jos halusin nukkua pidemmälle, niin se, että sieltä tullaan ja sanotaan ”isi, isi, herää!” Se on se, mistä mää nautin. Se on oikeasti siistiä, Komarov sanoo leveä hymy huulillaan.

Onko nuorta Leoa koskaan ikävä?

– Ei. Se on ollut joskus olemassa. Tietysti silloin tällöin sitä haluaa vähän rentoutua. Hommasin vasta pleikkarin ja olen päässyt pelaamaan muita jätkiä vastaan. Siitä on taas saanut sitä jotain. Mutta en tiedä, että tarvitsenko enää sellaista rentoutumista niin paljoa. Elämä on nyt erilaista, Komarov pohtii.

Leijonat?

Komarov on maailmanmestari, KHL-voittaja ja olympiakävijä. Häneltä puuttuu vielä kruunu. Se, mitä jokainen jääkiekkoilija tavoittelee. Eli Stanley Cup.

– Olen joskus miettinyt, että mitä lätkä on antanut minulle. Olen saanut pelata hyvissä sarjoissa, mutta isoin juttu on se, että keitä kaikkia olen tavannut. Eli ne kaikki kaverit, mitä olen jääkiekon parista saanut. Niitä on ympäriinsä. Jos tarvitsee jotain, niin aina voi soittaa. Ja toisinpäin. Se on se, mistä olen eniten ylpeä.

– Ja olen oppinut kieliä – nähnyt maailmaa. Enää ei tarvitse lähteä reissuun kokeakseen kaikkea, Komarov pohdiskelee.

Kokenut hyökkääjä myöntää, että hän on miettinyt aikaa jälkeen kiekkouran. Komarovin mukaan hän näkee tulevaisuutensa nykyisen lajin parissa.

– Tämä (korona) on ollut hyvä esimerkki siitä, että millainen tyhjyys voi tulla eteen uran loppumisen jälkeen. Nyt on tullut oltua kuusi viikkoa kotona, eikä ole ollut mitään aikataulua. Kroppa on ollut vähän ihmeissään, että mitä tapahtuu. Tämä on ollut hyvä oppitunti. Jotain pitää keksiä.

Komarov teki kesällä 2018 yhteensä neljän vuoden mittaisen sopimuksen New York Islandersin kanssa.

Täten hänen uransa jatkunee ainakin vielä kahden kauden ajan.

Mutta entäpä Leijonat?

– Maajoukkuevuodet ovat olleet hienoa aikaa. Nyt kun on katsonnut kisoja kotisohvalta, niin on tullut mieleen se, että keiden kanssa on saanut tehdä töitä ja kuinka hyviä kavereita sieltäkin on jäänyt. Sain aloittaa maajoukkueuran nuorena ja voitin maailmanmestaruuden. Hienoja muistoja.

– Nyt tilanne on ollut vähän mitä se on ollut. Tässä on tullut perhelisäystä ja kaudet ovat olleet pitkiä. Ei ole ollut oikein aikaa lähteä MM-kisoihin, Komarov sanoo.

Komarov nähtiin edellisen kerran Leijonien paidassa syksyn 2016 World Cupissa.

Vieläkö on halua pelata A-maajoukkueessa?

– Ajoittain on joo. Joskus on ja taas sitten ei ole. Viime kaudella olisi ollut ehkä sauma, mutta sitten tuli pieniä ongelmia. Kaksi vuotta sitten taas ei, Komarov pyörittelee.

– Mutta aina kun kausi loppuun, niin silloin katsotaan, että missä mennään, Komarov sanoo tulevasta.

Komarovin koko haastattelu löytyy jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat