Aleksander Barkov antoi pelikaverilleen hulvattoman lempinimen: "Mitään muuta ei tarvitse sanoa"

Aleksander Barkov laukoi Floridan kolmannen maalin ja syötti neljännen, kun Panthers haki Chicagosta 5–4-voiton Blackhawksista NHL-jääkiekkoliigassa.

Barkov laukoi Panthersin 3–2-johtoon seitsemän sekuntia ennen toisen erän päättymistä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Kolmannen erän ensimmäisten 59 sekunnin aikana Florida iski vielä kaksi maalia lisää Blackhawksin maalia vartioineen Kevin Lankisen taakse, eikä isäntäjoukkue enää toipunut.

Barkovin maali syntyi ruotsalaispuolustaja Gustav Forslingin syötöstä, joka sai suomalaisen ehdottamaan Forslingille uutta lempinimeä kaikkien aikojen puolustajiin kuulunutta Bobby Orria mukaillen.

–  Bobby Orrsling. Mitään muuta ei tarvitse sanoa. Hän tekee kaiken. Hän pelaa epätodellisen hyvää puolustusta ja nostaa kiekon hyökkäysalueelle. On uskomatonta, että hän pystyy luomaan tuollaisia tilanteita, Barkov ylisti Panthersin nettisivuilla.

"Vain omaa peliäni"

Barkov on tehnyt 22 viime ottelussa 17 maalia ja johtaa 25 osumalla Panthersin maalipörssiä. Lisäksi Barkov on syöttänyt 24 maalia.

–  Pelaan vain omaa peliäni. Pelaan todella hyvien joukkue- ja ketjukaverien kanssa, ja koko joukkue auttaa minua pelaamaan tällä tavalla molempiin suuntiin. Siitä tässä on kyse, hyvästä joukkuepelistä. Tietenkin olen harjoitellut myös laukaustani. En tiedä, onko se auttanut, mutta sen pitäisi auttaa. Mahtavien syöttöjen saaminen ketjukavereilta auttaa myös, Barkov selvitti.

Kevin Lankinentorjui 37 laukausta. Blackhawks on hävinnyt neljä ottelua perätysten ja sortui valmentaja Jeremy Collitonin mukaan ennen muuta kiekonmenetyksiin, jotka johtivat Panthersin nopeisiin vastahyökkäyksiin.

–  Saimme todella hyvän alun kolmanteen erään. Teimme maalit kahdessa ensimmäisessä vaihdossa ja saimme tavallaan pelin ratkaistua. Heillä on hyvä joukkue, heillä on taitoa, he taistelivat ja rynnistivät hyvin lopussa. Mutta me pidimme johtomme ja yritimme vain pelata omaa peliämme koko kolmannen erän ajan, Barkov kertasi NHL:n nettisivuilla.

Rantanen osui ja Colorado upotti Sharksin

Mikko Rantanen laukoi Coloradon 4–2-maalin, kun Avalanche kukisti San Jose Sharksin 4–3. Rantanen on kerännyt kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä kahdessa ottelussa sen jälkeen kun palasi jäille koronaprotokollassa viettämiensä neljän ottelun jälkeen.

Rantanen on kerännyt tällä kaudella tehopisteet 25+29. Colorado on neljä pistettä jäljessä länsilohkoa johtavaa Vegas Golden Knightsia.

–  Mielestäni olimme vaarallisempia hyökkäyksessä kuin edellisessä pelissämme. Olimme aktiivisempia, lauoimme paremmin ja olimme hieman paremmin läsnä maalin edessä. Viime pelissä olimme erikoistilanteiden varassa, ja tänään pelasimme aika hyvin viidellä viittä vastaan, Avalanche valmentaja Jared Bednar analysoi.